Definitionen af tilt vol.7: Tox: -Tilt vil fortsat koste mig mange penge!

Christian ‘Tox’ Togsverd giver sit besyv med i dette syvende og sidste afsnit af vores serie om tilt. I de kommende dage vil vi samle op på spillernes svar i en konklusion.

Christian Togsverd er en af de unge danske pokerspillere, der har vundet store penge online. No Limit Hold’em cashgame er paradedisciplinen, men også i turneringer har Christian Togsverd af flere omgange gjort sig bemærket. I 2007 blev han nummer 33 i World Series Of Poker Main Event til flotte $286.000 og så sent som i 2012 sluttede han som 3’er i DM i No Limit Hold’em på Casino Copenhagen.

Læs også: Tox: Jeg krummer tæer når jeg tænker på WSOP 2007

Tox: -Tilt vil fortsat koste mig mange penge!

Christian, hvad er tilt?

“At tilte er når man mister kontrollen over sit spil i en eller anden grad og lader følelserne spille ind på ens beslutningsproces.”

Har du selv været på tilt?

“Alle mennesker har tiltet i deres liv. Det ligger i vores natur at blive frustrerede over ting, situationer, andre mennesker eller føle sig uretfærdigt behandlet samt reagere irrationelt over disse ting for først bagefter at indse, at det ikke gav mening at være oprørt.”

Hvad betød det helt konkret for dig, at du tiltede?

“Tilt har naturligvis kostet mig mange penge i tidens løb – og det vil det stadig gøre. Det vil være umuligt for mig at undgå 100 procent, og da jeg ikke har tænkt mig at stoppe med at spille poker, vil det løbe op i betragtelige summer over tid. Som jeg ser det, er det eneste man kan gøre at håndtere og forebygge det så godt som muligt.
Det er dog lykkedes mig at slippe rimelig godt udenom tilt i klassisk forstand. Det er yderst sjældent, at jeg bliver vred og tager anderledes beslutninger end ellers pga. tab eller bad beats. Men derfor findes der stadig mange andre måder at tilte på. F.eks ka man have win-tilt og spille dårligere eller mere les affaires fordi man har redet på en sindssyg god heater, og derved forsømmer, hvad der egentlig er smartest at gøre eller ej. Det er i hvert fald sjovere at 3b 72s og se ens modstander folde end at lade være!”

Hvordan undgår man tilt?

“For at blive bedre til at undgå tilt er man nødt til at forstå hvorfor det sker. Og det er en meget individuel proces, fordi vi er sammensat forskelligt, men der er nok nogle ting, som alle kan nikke genkendende til og indse ikke har nogen gavnlig effekt eller er rationelt funderet – og de fleste, der gerne vil være gode til poker, kan ikke lide at tænke irrationelt. For eksempel er det svært at se pointen i at smadre en mus efter man har tabt en stor pot og derved forårsage yderligere omkostning til ens tab samt genen i at skulle ned og hente en ny i Fona i stedet for blot at lade være. Men det er selvfølgelig lettere sagt end gjort.”

Læs hele PNN.dks serie om tilt lige her:

NY artikelserie: Definitionen af tilt – præsentationen

Definitionen af tilt vol.1: Erlandsen: – Tilt kostede mig næsten alt!

Definitionen af tilt vol.2: Zupp: – Har tiltet 10.000 gange!

 Definitionen af tilt vol.3: Hostrup: – Spil kun når alt er i ZEN!

Definitionen af tilt vol.4: Bække: -Min evne til at kontrollere mit tiltgen er en af mine store forcer

Definitionen af tilt vol.5: Sasuke: -Følelsen af tilt er umulig at undgå

Definitionen af tilt vol.6: Hilm: Undgå tilt – flyt til et munkekloster!