Definitionen af tilt vol.2: Zupp: – Har tiltet 10.000 gange!

Hvad er tilt? Hvordan undgår man tilt? Og hvis man ikke KAN undgå det, hvordan undgår man så i det mindste, at tilten udvikler sig til en decideret katastrofe?

De spørgsmål er bare et ganske, ganske lille udpluk af de spørgsmål, som vi søger besvaret over de næste uger. PNN.dk sætter fokus på tilt i en stor artikelserie – dette er andet kapitel.

Læs også: NY artikelserie: Definitionen af tilt – præsentationen

Og: Definitionen af tilt vol.1: Erlandsen: – Tilt kostede mig næsten alt!

Næste mand til at kaste sin mening og sine erfaringer ind i puljen er Peter ‘Zupp’ Jepsen. Den danske EPT-vinder fra 2007 har igennem de sidste par år ikke givet den lige så meget gas ved pokerbordene som tidligere, men han har tidligere prøvet kræfter med nettets allerhøjeste takster. Den 4. september 2008 slog Zupp endda rekorden for den største online-pot, da han vandt en pot på $499.037 på Full Tilt Poker. Håndens taber var ingen andre end Tom Dwan.

Zupp: – Har været på tilt 10.000 gange?

Hvad er tilt?

“Principielt er det, når man spiller alt andet end sit A-game. Det kan nok både være bevidst og ubevidst. Så snart man divergerer en lille smule fra det, som man ved er optimalt, så er man stensikkert i gang med at tilte. Men hvis følelserne spiller en et puds fordi man taber, så lægger det også skygger over ens dømmekraft, og det er også tilt. Så er det klart at man kan tilte mere eller mindre, og er man på full-blown-tilt så er der seriøs brok i den.”

Har du selv været på tilt?

“Lol, 10.000 gange.”

Hvad betød det helt konkret for dig, at du tiltede?

“Jeg tabte mere end jeg burde/ville … men måske vandt jeg det tilbage, fordi jeg var heldig.”

Hvordan kommer man ud af tilt?

“Hvis man lige pludselig er mega heldig og vinder det tabte tilbage, så kan man godt slippe ud af tilten, men ellers er der kun en vej – stoppe og holde pause.”

Hvordan undgår man overhovedet at ryge på tilt?

“Strenge stoploss regler og en ændring af ens tankegang – man er nødt til at være realistisk i forhold til spillet. Der er udsving, de dårlige spillere vinder også, og det er faktisk FORDI de også vinder nogle gange, at man kan leve af det. Man skal konstant holde sig for øje, at variansen er en del af gamet og ikke føle sig forurettet.”

Hvordan vil du definere tilt i en enkelt sætning?

“Philip Hilm på WSOP ME final table!”