Definitionen af tilt vol.4: Bække: -Min evne til at kontrollere mit tiltgen er en af mine store forcer

I kapitel fire af vores artikelserie om tilt skyder vi vores spørgsmål af til en af de danske topspillere, der umiddelbart virker som en af de mest fornuftige og velafbalancerede: Allan Bække.

Allan Bække er vel nok Danmarks største Sit n Go-chef, han er EPT-vinder, han er i det hele taget bare skrap som bare fan…! Han har for ganske nyligt meldt ud, at hans mål for året er et overskud på $1.000.000, og Allan Bække er ikke typen, der slynger luftkasteller ud i den blå luft. Målsætningen er ganske realistisk – Bække har ‘noget at ha’ det i’. Det beviser han år efter år.

Læs: Bække hæver målsætningen for 2013: – Nu er målet $1.000.000

Så hvad kan rolige, velafbalancerede og fornuftige Allan Bække bidrage med i vores artikelserie om tilt?

Ja, hallo, mand! Hvad tror du?

Bække: -Min evne til at kontrollere mit tiltgen er en af mine store forcer

Allan, hvad er tilt?

“Tilt er vel et udtryk for, at man kommer ud af balance og pokermæssigt resulterer det, for mange spillere, i en lang række virkelig dårlige beslutninger. Det kan f.eks. være at selve ens spil bliver anderledes, nok typisk vildere. Det kan også være at man sætter sig i et spil, man ikke burde sidde i. For eksempel et for dyrt spil eller mod en for god modstander.”

Har du selv været på tilt?

“Jeg har vel været på en eller anden form for tilt. Dog har jeg primært følt mig tiltet i mit hoved, men jeg har en evne til stadig at spille mit spil, ligesom jeg ALDRIG er tiltregget mod folk, som jeg ikke burde spille mod eller i for dyre spil eller whatever. Jeg vurderer, at min evne til at kontrollere det tiltgen, som vel er et sted i os alle, er en af mine store forcer sammenlignet med mange andre. Dog er folk blevet irriterende professionelle, så det er min opfattelse, at man ser mindre tilt nu end for et par år siden.”

Hvordan kommer man ud af af tilt?

“Hvordan man kommer ud af tilt, ved jeg ikke rigtigt, da jeg sjældent for alvor selv har været der, men pause lyder som en god ide. Faktisk har jeg også et par gange været så tiltet/frustreret at jeg lige åbnede 20 1$ hu sngs og gik all in i alle hænder for lige at få det værste ud, men det blev nu hurtigt kedeligt.”

Hvordan undgår man overhovedet at ryge på tilt?

“Hvordan man undgår det er svært at sige, men det er nok i første omgang en god ide at være i mental balance inden man overhovedet sætter sig ved “bordet”. Det burde betyde at man spiller sit A-game, hvilket burde betyde, at risikoen for at man taber er mindre. Skulle man alligevel tabe, burde man kunne finde trøst i at man gjorde det rigtige, men at man bare var uheldig og erkende at poker til tider bare er et lortespil. Det vil sige: sørg for at alt omkring dig er i balance, før du spiller. Det er næppe en god ide at sætte sig til at spille, mens man er uvenner med konen, man er sløj eller noget tredje.”

Hvordan vil du definere tilt i en enkelt sætning?

“Noget i retning af  ‘mental ubalance’.”

Læs alle PNNs artikler om tilt:

 NY artikelserie: Definitionen af tilt – præsentationen

Definitionen af tilt vol.1: Erlandsen: – Tilt kostede mig næsten alt!

Definitionen af tilt vol.2: Zupp: – Har tiltet 10.000 gange!

 Definitionen af tilt vol.3: Hostrup: – Spil kun når alt er i ZEN!