Ingen danskere i spil når ny pokerliga sætter hold

Når de 12 holdkaptajner i Global Poker League den 25. februar sætter sig sammen i Los Angeles for fylde deres respektive hold med verdensstjerner, vil ikke en eneste dansk kortkriger end kunne komme i betragtning. Det står klart, efter tilmeldingen til den forestående draft havde deadline i går, og mens pokerproer som Byron Kaverman, Jason Mercier, Fedor Holz og Mike ‘Timex’ McDonald gerne vil være en del af Alexandre Dreyfus’ nye initiativ, så har en række af de bedste danske spillere valgt konceptet helt fra.

Læs også: Se dem her: Ny pokerliga offentliggør de 12 holdkaptajner

Ni danske pokerspillere overholdt ellers kravet om en placering på Global Poker Index’ top-1000, nemlig Frederik Brink Jensen, Henrik Hecklen, Morten ‘VM’ Mortensen, Lasse Frost, Rasmus Agerskov, Jannick Wrang, Jens Hansen, Mikkel Plum og Simon Ravnsbæk, men da den nye liga selvsagt ikke ønskede at tvinge folk til at deltage mod deres vilje, var der altså behov for et samtykke af, man gerne ville kunne draftes til et af de 12 franchises. Det samtykke valgte ingen af dem at give.

Danskere draft GPI

De ni højest rangerede danske pokerspillere lå alle i Global Poker Leagues top-1000 ved skæringsdatoen den 31. december 2015. Ingen af dem ønskede dog at blive draftet til Global Poker League.

De i alt 48 spillere der i sidste ende bliver udvalgt, bliver hver især aflønnet $100 i timen, ligesom de deler eventuelle ligagevinster med sine holdkammerater. Endelig kan der vindes forskellige bonusser, ligesom alle spillere får en procentsats af holdets solgte merchandise og alle rejseudgifter betalt i forbindelse med spillet.

Henrik Hecklen gav i januar måned udtryk for, at han stærkt overvejede at melde sig under fanerne, men endte ultimativt ikke med at ansøge. Det er ifølge den danske pokerpro primært et spørgsmål om kroner og øre.

Hecklen højkant“Jeg kiggede på tallene, og det så ikke umiddelbart ud til at være særligt lønsomt, når man sammenligner med, hvad man som pokerspiller ellers kan bruge sin tid på. Derudover er det lidt et gamble at tage, hvis det ikke bliver den store succes, eftersom man binder sig i to år. Der hvor man kunne komme til at tjene fede penge, var, hvis ligaen boomede, og ens hold genererede en helt masse revenue, som man så ville få del i som en slags løn. Jeg har dog svært ved at dele visionen med GPL, så jeg valgte at melde pas. Der var nok heller ikke særligt store chancer for at jeg var blevet draftet, da jeg knapt nok tror, at to af holdkaptajnerne aner hvem jeg er”, lyder det fra en realistisk Henrik Hecklen.

Du kan se den fulde liste af spillere hos PokerNews.