Se dem her: Ny pokerliga offentliggør de 12 holdkaptajner

Global Poker League er det seneste initiativ fra entrepreneur og Global Poker Index-direktør Alexandre Dreyfus’ hånd i et forsøg på at ‘sportficere’ pokerspillet. Det første slør blev løftet for den nye liga i april måned sidste år, hvor Dreyfus gav manglen på superstjerner i spillet skylden for, at poker endnu ikke har bidt sig fast i de store mainstream sendeflader. Det forsøger han og GPI nu at gøre op med, og i går blev de ligaens 12 holdkaptajner så offentliggjort.

Læs også: Ny pokerliga vil gøre onlinechefer til verdensstjerner

Præcis som vi kender det fra de amerikanske sportsligaer som NFL, NHL og NBA, så vil der være franchises i forskellige byer (og endda lande), med en lokal spiller som holdkaptajn. Chris Moneymaker bliver for eksempel holdkaptajn for Las Vegas Moneymakers, mens Max Pescatori står i spidsen for Rome Emperors, der er ét af hele fem europæiske hold i ligaen. Den endegyldige liste over holdkaptajner kan ses nederst.

Planen for ligaen er nu, at de 12 holdkaptajner i slutningen af februar måned skal sammensætte deres respektive hold. Holdene skal ultimativt være fem mand store: 3 spillere fra Global Poker Index’ top 1000, ét wildcard og holdkaptajnen selv. De 3 GPI-spillere findes ved et større arrangement i Los Angeles den 25. februar, hvor de 12 holdejere skal drafte deres 3 pro-spillere. Kun pro-spillere der har tilmeldt sig ligaen kan imidlertid draftes, så selvom både Frederik Brink Jensen, Henrik Hecklen, Morten ‘VM’ Mortensen, Lasse Frost, Rasmus Agerskov, Jannick Wrang, Jens Hansen, Mikkel Plum og Simon Ravnsbæk reelt set kan draftes af en holdkaptajn, er de ikke tvunget i aktion.

Det endelige format for ligaen er endnu ikke offentliggjort, men ifølge Dreyfus vil der udover introduktionen af det nye “poker-akvarium”, også være premiere på en række helt nye formater, der bringer hold-elementet meget mere ind i pokeren. Ligaen skal løbe over 12 uger i forået, hvorefter der vil være play-offs til sommer. Både draft og liga vil kunne streames direkte på Twitch-kanalen gpl.

 

De 12 hold i Global Poker League

Berlin BearsBerlin Bears ledet af Philipp Gruissem

Hong Kong StarsHong Kong Stars ledet af Celina Lin

LA SunsetLA Sunset ledet af Maria Ho

Las Vegas MoneymakersLas Vegas Moneymakers ledet af Chris Moneymaker

London RoyalsLondon Royals ledet af Liv Boeree

Montreal NationalsMontreal Nationals ledet af Marc-Andre Ladouceur

Moscow WolverinesMoscow Wolverines ledet af Anatoly Filatov

New York RoundersNew York Rounders ledet af Bryn Kenney

Paris AviatorsParis Aviators ledet af Fabrice Soulier

Rome EmperorsRome Emperors ledet af Max Pescatori

Sao Paulo MetropolitansSao Paulo Metropolitans ledet af Andre Akkari

San Francisco RushSan Francisco Rush ledet af Faraz Jaka