Sigtet Baazov tager orlov fra direktørpost i Amaya

Her til eftermiddag har verdens største pokerside, PokerStars, udsendt en pressemeddelelse om, at David Baazov, direktør i Amaya Gaming – selskabet der ejer pokersiden, midlertidigt har måtte tage orlov fra sin post. Det kommer i kølvandet på beskyldningerne om insiderhandel, der i sidste uge førte til en sigtelse af Baazov på baggrund af undersøgelser foretaget af Autorité des marchés financiers (AMF) i Quebec, Canada.

Læs også: Amaya direktør sigtet for insiderhandel: Aktien faldt med 20%

Baazov skulle angiveligt have benyttet sig af insiderviden til at manipulere med markedsprisen på Amaya-aktierne i forbindelse med opkøbet af netop PokerStars og Full Tilt Poker i 2014, da Amaya overtog selskabet bag pokersiderne – Rational Group. Tre ansatte – heriblandt Baazov – skal altså nu kæmpe med intet mindre end 23 sigtelser, og det har ifølge pressemeddelsen fået direktøren til at betalt orlov på ubestemt tid.

I stedet har selskabets bestyrelse valgt Divyesh “Dave” Gadhia til midlertidigt at bestride stillingen som bestyrelsesformand i selskabet, mens Rafi Ashkenazi bliver selskabets midlertidige direktør. Gadhia har haft en central stilling i Amaya siden 2010, og leder desuden den komité, der siden 1. februar har vurderet købstilbudet til Amaya fra David Baazov, mens Ashkenazi har stået for driften af Rational Group siden 2015.

 

“Som altid vil jeg fortsætte mit dedikation til at gøre det rigtige for Amaya og dets interessenter. Jeg tror på, at jeg ved at fratræde min stilling lige nu, kan undgå yderligere distraktioner for selskabet og ledelsen, mens jeg ihærdigt vil anfægte alle beskyldninger mod mig, og fortsat vil forfølge mit tilbud om at opkøbe selskabet”, udtaler Baazov desuden selv i pressemeddelsen.