Amaya direktør sigtet for insiderhandel: Aktien faldt med 20%

David Baazov, direktør for Amaya – selskabet bag PokerStars og Full Tilt, er blevet sigtet for insiderhandel med selskabet aktier af Autorité des marchés financiers (AMF) i Quebec, Canada, i forbindelse med købet af PokerStars og Full Tilt Poker tilbage i 2014. Her købte Amaya – et af verdens største gamblingselskaber – de to pokersites af selskabet Rational Group for $4.9 mia., men iflg. AMF var der ikke helt rent mel i posen i forbindelse med salget.

Baazov sigtes nu i fem tilfælde for at have medvirket i handlen mens han var i besiddelse af priviligeret information, og for at have påvirket – eller forsøgt at påvirke – markedsprisen på Amaya-aktien ved at kommunikere priviligeret information videre.

I alt er der rejst 23 sigtelser mod tre personer og tre selskaber, som angiveligt skulle have profiteret ved hjælp af de privilegerede informationer om Amaya.

Iflg. en talsperson hos AMF kan de sigtede se frem til op mod $5 mio. i bøder og op til fem års fængsel, hvis de findes skyldige.

Baazov: – Skuffet og uskyldig

Nyheden fik aktierne på Amaya til at styrtdykke onsdag morgen, hvor aktien oplevede et fald på 20% på børsen i Toronto, som kortvarigt suspenderede alt handel med aktien. I løbet af dagen i går genvandt aktien igen styrke, i takt med at David Baazov benægtede alle anklager.

“Mens jeg er dybt skuffet over AMFs beslutning, er jeg meget sikker på, at jeg vil blive fundet uskyldig i alle anklager”, skrev David Baazov i en pressemeddelelse.

Læs også: Amaya-direktør vil personligt købe selskabet

PokerStars er netop gået live i USA efter små fire års fravær fra det amerikanske marked, da man i starten af denne uge lancerede PokerStars-softwaren under ny licens i staten New Jersey. Denne licens er dog genstand for fornyelse hver sjette måned, og denne sag mod selskabets direktør kan få store konsekvenser for PokerStars i det amerikanske marked. Sigtelserne menes som minimum at være et kraftigt tilbageslag for PokerStars’ videre udvidelse i USA, hvor de nærværende planer involverer at gå live med online poker i staterne Californien, Pennsylvania og New York, hvor man netop nu overvejer regulerede spillemarkeder.