DeagleDan om HU-ændringer: “Gør IKKE spillene sundere”

Mandag aften meddelte PokerStars, at de fra på fredag vil sløjfe deres almindelige heads up-borde på alle stakes i både NL Hold’em og PLO, så det for fremtiden udelukkende vil være muligt at spille heads up i zoom-formatet. Beslutningen skulle angiveligt være et forsøg på at  “reducere rovdriften på, og forbedre spiloplevelsen for, de rekreative spillere”, men den undskyldning giver en af landets bedste pokerspillere, Dan ‘deagledan’ Larsen, ikke meget for. I hans optik er det udelukkende for at tvinge flere spillere over i andre formater, fortæller han til PNN.dk

Læs også: PokerStars skrotter sine heads up-borde

“Deres forklaring på, at det vil forbedre oplevelsen for rekreative spillere, er en decideret løgn. Det der kommer til at ske nu, er, at de rekreative skal spille mod verdens absolutte bedste spillere, da det er dem, som kommer til at holde Zoom-poolen. Derfor vil de tabe deres penge hurtigere, end hvis de – som tidligere – kunne spille mod en anden tilfældig regular”, forklarer han og fortsætter.

“Det er blot endnu et led i PokerStars’ indtjeningsoptimering. Heads-up bliver slet ikke sundere, og er i stedet et forsøg på få de regulars, som ikke er blandt verdens elite, over i for eksempel Spin & Go’s og 6-max”, vurderer Dan Larsen.

heads_up

På fredag vil de almindelige heads up-borde på PokerStars blive fjernet. Dan ‘deagledan’ Larsen kalder det “en rigtig kedelig nyhed”.

Under nicket ‘deagledan’ spiller Dan Larsen til daglig Pot Limit Omaha på blandt andet PokerStars, og det kommer bestemt til at kunne mærkes på indtjeningen, når mand-mod-mand-bordene forsvinder om få dage.

“Efter en hurtig gennemgang af min Hold’em Manager kan jeg se, at 38% af min indtægt fra online poker sidste år kom fra Stars’ heads up-borde, så det kan vist roligt kaldes for en rigtig kedelig nyhed for mig. Derudover synes jeg som udgangspunkt, at man burde kunne spille almindelig heads up på verdens største pokersite”, siger han.

Således er den viborgensiske pokerspiller tvunget ud i, at skulle finde nye græsgange fra næste uge.

“Hvad mine planer er fremover, er på nuværende tidspunkt lidt svært at svare på, da jeg ikke ved, hvordan situationen bliver. Bliver det de tre bedste spillere i verden, der sidder med fire entries hver på HU Zoom-bordene og så en enkelt rekreativ spiller, så er playerpoolen ikke spilbar for mig, og så må jeg se andre veje. Målet for 2016 har hele tiden været at udvikle mit 6-max PLO-spil, så det er oplagt, at lægge noget ekstra energi i det nu”.