Swush.com lancerer første danske FantasySport-site

Fænomenet Daily Fantasy Sports (DFS) har de sidste mange år været rasende populært i Amerika, og i sidste måned åbnede verdens største fantasysports-udbyder DraftKings så som de første op i Europa, da deres co.uk-side åbnede op for engelske spillere. Nu har spillet så for første gang nogensinde fået premiere i Danmark, og det er Swuch.com – firmaet bag det populære managerspil holdet.dk – der står bag.

Læs PNNs feature: Onlinepokerens arvtager er på vej til Danmark

Siden hedder Lynholdet, og gik live i går eftermiddag på www.lynholdet.dk. Konceptet er i store træk det samme som de velkendte spil på holdet.dk, men på Lynholdet løber ligaerne for det meste over en enkelt spillerunde. For indskud på mellem 10 og 250 kroner er man således med i kapløbet om, hvem der er rundens bedste manager. Har man for eksempel investeret i Morten ‘Duncan’ Rasmussen, og skulle han ende med at blive matchvinder mod Esbjerg i aften, vil han med al sandsynlighed stige i værdi, og bringe de managere, der har investeret i ham, tættere på præmierne. Skulle Steffen Rasmussen i den anden ende imidlertid have flere store målmands-drop, trækker det naturligvis ned.

Lynholdet.dk opsætning

I stedet for at konkurrere over en hel sæson, afgøres væddemålet altså allerede efter en række fastsatte kampe – for eksempel weekendens seks Superligaopgør eller ugens fire Champions League-kampe. Det er også muligt selv at vælge format. Man skal således beslutte med sig selv, om man vil spille med i en pulje, hvor den bedste manager vinder hele molevitten, eller om man foretrækker, at der er præmier til top-3 eller top-10. De første ligaer bliver skudt i gang i aften klokken 18.00, når startfløjtet i kampen mellem Esbjerg-AGF markerer begyndelsen af Superligaens 21. runde.

Fra start udbyder Lynholdet.dk kun fodbold-ligaer, men på sigt vil flere sportsgrene komme til. Desuden er det værd at bemærke, at der på nuværende tidspunkt bliver taget 20 procent i gebyr per indskud, hvilket er noget højere end hos for eksempel DraftKings og Fan Duel, der begge ligger tættere på 10 procent rake.

PNN har forsøgt at indhente en kommentar fra Swush.com om lanceringen, men har endnu ikke haft held til det.