Skaberne bag dansk fantasysports-side: “Det er også en læringsfase for os”

I torsdags fik de danske kunder for første gang adgang til et af de såkaldte Daily Fantasy Sports (DFS)-spil, og overraskende nok var det ikke en af de to store markedsaktører – FanDuel eller DraftKings – der stod bag lanceringen, men derimod den danske virksomhed Swush.com.

Læs også: Swush.com lancerer første danske FantasySport-site

Swush.com er herhjemme kendt for managerspillene på holdet.dk, og de har nu lanceret deres “dag-til-dag”-managerspil under det sigende navn Lynholdet.dk. En platform der har været under udarbejdelse det sidste års tid, men har været på tapetet længe, forklarer Ole Christensen, der er partner i Swush.com, til PNN.

“Konceptet har vi haft i ‘skuffen’ i over 10 år, men grundet den tidligere danske spillovgivning har vi ikke kunne udbyde det i Danmark tidligere. Lynholdet har vi arbejdet på det seneste år”, siger han.

Citat Ole ChristensenFra start har Lynholdet udelukkende fokuseret på fodbold i kraft af Superligaen, Premier League og Champions League, men flere sportsgrene, ligaer og funktioner vil på sigt til komme til, afslører Ole Christensen.

“Vi har massere af idéer til nye features. De vil blive implementeret løbende, efterhånden som de bliver udviklet. Det er også en læringsfase for os, hvor vi selvfølgelig også lytter til brugernes ønsker”, siger han.

Henvender sig bredt

Mens konceptet er blevet brandet som onlinepokerens arvtager i USA, og har omkring 60 millioner spillere, så skal danskerne først til at vende sig til den nye måde at spille på. Ole Christensen tror og håber imidlertid på, at Lynholdet relativt hurtigt kan fange bred opbakning blandt de danske spillefulgle.

“Vi håber, at vi henvender os til vores nuværende brugere (på holdet.dk, red.), men forhåbentlig også en masse nye brugere. Brugere som ønsker at spille oftere, og dem der har svært ved at committe sig til sæsonlange spil. Med indskud der varierer fra små til større beløb, håber vi at kunne tilfredsstille både de mere casual brugere, men også de brugere der ønsker at sætte lidt mere på højkant”, forklarer han.

På nuværende tidspunkt tager Lynholdet.dk 20 procent af indskuddene i gebyr ved et spil, hvilket er næsten dobbelt som for eksempel de fleste amerikanske aktører. Det er imidlertid blot et udgangspunkt, som sagtens kan blive ændret med tiden, siger Ole Christensen.

“Vi er i en opstartsperiode, hvor vi finder ud af hvad der fungerer for brugerne og for os. Det kan være, det ændrer sig fremover, og det kan være, det kommer til at varierer fra spil til spil”, lyder det.

Spil

I løbet af denne uge vil der være midtuge-spil på Champions League, mens der i weekenden er både spil på Premier League og Superligaen.

De aller første spil på Lynholdet.dk bliver afsluttet i dag, og her har mere end 300 forskellige brugere været inde at tilmelde sig denne rundes freeroll, hvor der er 100 kroner på højkant til de brugere, der stillede det bedste hold i forhold til Superligaens runde 21. I de betalende udgaver er der ikke overraskende noget færre deltagere for nuværende, men på sigt håber Ole Christensen på, at finde et leje, der vil tiltale flere spillere.

“Vi vil løbende teste forskellige puljer af, og lytte til hvad brugeren efterspørger, og man kan sagtens forestille sig, at vi ved specielle lejligheder vil opslå store ligaer med garanterede præmiepuljer”, slutter han.