Juridisk tovtrækkeri koster Fantasysporten dyrt

Fænomenet Daily Fantasy Sports (DFS) er kort sagt managerspil om penge, og har for alvor vundet indpas som en milliardindustri. Næsten 60 millioner amerikanere sætter regelmæssigt dollars på højkant i Fantasysports-opgør, og i sidste uge trådte verdens største DFS-udbyder, DraftKings, endelig ind på det europæiske marked, da de åbnede op for engelske bettingentutiaster. Selvom det går rasende godt for det, der er blevet kaldt onlinepokerens arvtager, så løber selv det nyeste skud på gambling-stammen hovedet mod muren fra tid til anden, og i øjeblikket er der tilsyneladende en del problemer at slås med.

Læs PNN-feature om DFS: Onlinepokerens arvtager er på vej til Danmark

Tidligere på ugen offentliggjorde mediegiganten 21st Century Fox, at de havde devalueret deres andel af DraftKings fra det oprindelige $160 millioner indskud til bare $65 millioner. Dermed anslås det, at DraftKings blot skulle være omkring en tredjedel værd, i forhold til hvad det var i juli måned sidste år.

I dag er det så kommet frem, at DraftKings eksklusive partneraftale med ESPN ligeledes er gået fløjten. DraftKings skulle ellers have leveret platform til samtlige af TV-kanalens managerligaer, men efter bare seks uger er den kontrakt nu afbrudt, angiveligt fordi DFS-udbyderen alligevel ikke kunne leve op til kravet om at lægge op mod $200 millioner i reklamer hos kanalen. Det kan skyldes, at DraftKings i øjeblikket har rasende travlt med juridisk tovtrækkeri i flere amerikanske stater, hvor Fantasysports på sigt kan blive forbudt eller underlagt striks regulering. Det skriver Yahoo Finance.

Heller ikke hos konkurrenten FanDuel er forretningen tilsyneladende en dans på roser i øjeblikket. I går skrev flere lokale medier således, at Fanduels har måtte afskedige 55 medarbejdere i Florida. FanDuel har selv udsendt en pressemeddelelse, der angiver årsagen som “omstruktureringer”, og uddyber yderligere, at de 55 medarbejdere alle får 2 måneders løngodtgørelse som følge af afskedigelserne.