Seneste nyt: Amaya-direktør vil personligt opkøbe selskabet

David Baazov er i kraft af sin direktør-stilling hos det Montreal-baserede selskab Amaya, ejere af PokerStars, en af de mest indflydelsesrige personer i poker, og nu indikerer en pressemeddelelse fra det canadiske selskab, at Baazovs får en endnu større betydning for onlinegrindere verden over. Baazov er nemlig angiveligt tæt på at købe hele koncernen, og dermed gøre PokerStars til et privatejet selskab igen, som i Scheinberg-familiens “regeringstid”.

Baazov er angiveligt god for mere end $800 millioner, og sad i forvejen på cirka 18,6 procent af aktieandelene i selskabet. Hvis salget ender med at blive en realitet, vil Baazov og en gruppe af investorer frikøbe Amaya, og således vil PokerStars med al sandsynlighed blive taget af den amerikanske teknologibørs Nasdaq og den canadiske børs Toronto Stock Exchange.

Ifølge pressemeddelelsen er der “endnu ikke blevet betemt form og struktur på transaktionen, ligesom de egentlige forhandlinger endnu ikke er iværksat. Det er derfor heller ikke sikkert, at den foreslåede transaktion vil blive videreforhandlet eller fuldbyrdet”, lyder det.

amaya

Amaya købte i 2014 PokerStars. Nu er selskabets direktør, David Baazov, måske på vej til at blive ejer i stedet for, og det kan på sigt resultere i betydelige omvæltninger for sidens pokerspillere.

Præcis hvad det kommer til at betyde for PokerStars og Full Tilt Poker, er endnu meget tidligt at gisne om, men Alexandre Dreyfus, Direktør i Global Poker Index og en af de forretningsmænd, der må siges at have fingeren mest på pulsen, når det kommer til branchen, skriver på LinkedIn, at det må anses som godt for pokeren, at Baazov får mere frie tøjler med selskabet. På den måde kan han nemlig søsætte nye, spændende tiltag, uden at bekymre sig om at tilfredsstille investorer på den korte bane, vurderer Dreyfus.

“PokerStars havde [tidligere] nok midler til at investere, men havde en forpligtelse til at vise analytikere et øjeblikkeligt afkast. (…) Ledelsen var ikke drevet af en langsigtet tilgang, men i stedet kortsigtet afkast. (…) Det hjalp ikke pokeren, eller dem som elsker industrien. Ingen risiko, ingen profit”.