Ronaldo sparker gang i brasiliansk poker

Ronaldo Luís Nazario de Lima – eller bare Ronaldo – er naturligvis mest kendt som en fodboldspiller i verdensklasse, som i sin storhedstid oplevede at vinde mange titler på fodboldbanen.

Ronaldo – som blev kåret til verdens bedste fodboldspiller af FIFA helt tre gange – har efter han stoppede sin aktive karriere som fodboldspiller haft gang i flere forskellige projekter. Blandt andet er Ronaldo ejer af et brasiliansk kommunikationsbureau med navnet “9ine”.

Ronaldos bureau skrev allerede i slutningen af sidste år kontrakt med Team PokerStars Pro’en Andre Akkari, som har cashet for næsten $1.000.000 i live pokerturneringer, og har et overskud på mere end $2.4 mio. online. I 2011 vandt han sit første WSOP bracelet, da han gik hele vejen i et $1500 No Limit Holdem-event, hvilket indbragte ham $675.117.

Nu fortæller Akkari på sin PokerStars Blog om den nye aftale med Ronaldos bureau, som han mener kan forårsage et regulært pokerboom i Brasilien.

“Omkring tre dage efter jeg skrev kontrakt med 9ine, afholdte de en pressekonference for at præsentere mig som deres nyeste klient. Ronaldo ham selv kom op på scenen og introducerede mig for pressen, og tweetede senere om det på Twitter hvor hans 4 mio. følgere kunne læse om det. Det var en kæmpe nyhed i Brazilien, og alle de store tv-kanaler beskrev hvordan Ronaldo havde skrevet kontrakt med en pokerspiller, og hvordan spillet vokser i popularitet”, skriver Akkari på PokerStars Bloggen.

Læs også: Esfandiari: – Jeg ville være den næste David Copperfield

 

Fra 3 mio. til 20 mio. pokerspillere

Akkari fortæller, at selv om Brasilien er et land med 200 millioner indbyggere, anslåes det at blot 3 millioner spiller poker regelmæssigt, og det tal mener han nu kan vokse til 15-20 millioner over de kommende år pga. Ronaldos engagement i pokerverdenen.

At poker vokser i det store sydamerikanske land understreges meget godt ved at kigge på antallet af deltagere i det største brasilianske livepoker event – Brazilian Series of Poker (BSOP). Tidligere har der været så få som 400 deltagere i eventet, men det seneste som blev afholdt i december 2012 havde mere end 1500 spillere med ved bordene. En stigning i spillere, som Akkari ikke er bleg for at tilskrive Ronaldo æren for.

Der er ingen tvivl om, at det internationale pokersamfund har brug for flere aktive spillere, og da det amerikanske online marked pt. er lukket ned, og Europa synes at have nået et toppunkt for flere år siden, må vi danskere kigge mod østen – eller sydvesten – hvis vi skal gøre os forhåbninger om et nyt stort rykind af spillere på online pokerbordene. Lad os håbe Ronaldo og Akkari kan få bolden rullende i Brasilien og sydamerika.