PokerStars i kampen mod bots: Vis os en af dine sessions

Rigtig mange pokerspillere er hoppet med på Twitch-bølgen som følge af Jason ‘JCarver’ Sommerville og Jamie ‘PokerStaples’ Staples’ enorme succes på streamingplatformen, og hver dag streamer hundredevis af pokerentutiaster deres gøren og laden ved onlinebordene. For de mennesker er valget om at lade sig selv og sit spil optage helt og aldeles valgfrit, men for et fåtal af PokerStars brugere, vil muligheden for fuld anonymitet ikke længere være en mulighed. I kampen mod onlinebots er det seneste krav fra pokersiden nemlig, at en række vindende high volume-spillere optager mindst én af deres sessions, for at fastslå, at de hverken er en bot eller gør brug af ulovlige hjælpeprogrammer.

Mailen skulle være sendt ud i sidste uge, og stiller en lang række krav til de spillere, PokerStars mistænker for at overtræde sidens bestemmelser om uatoriserede hjælpeprogrammer. Opfordringen er blandt andet sendt til den amerikanske pokerspiller Jason Mo, der er en velkendt figur både på online- og livescenen. Han har luftet sin utilfredshed både på Twitter og twoplustwo.com, hvor han også har listet Stars’ krav til den video, han er blevet bedt om at optage. Her er et udpluk:

  • Ved begyndelsen af optagelsen, skal vi tydeligt kunne se dit ansigt for at bekræfte din identitet.
  • Før du starter dit spil, skal du rotere dit kamera 360 grader, så vi kan se alle omgivelser
  • Din session skal være mindst 70 minutter lang
  • Optagelsen skal være af tilpas høj kvalitet til, at det er muligt at overvåge hvad der sker på dit computerbord. Optagelsen skal indeholde dine omgivelser heriblandt din skærm, keyboard, mus og dine hænders bevægelser.
  • Du har 10 dage til at udgøre opgaven

Kravet har selv sagt brag sindene i kog hos en række af forummets brugere, og Jason Mo spørger selv retorisk i sin post, om PokerStars virkelig kan tvinge ham til at gamble på kommando. Andre mener dog, det er et kærkomment skridt i bekæmpelsen af automatiserede pokerbots, der tidligere har haft gjort sit indtog på blandt ZOOM PLO-bordene. Det er på nuværende tidspunkt uvist, hvor mange brugere der har modtaget kravet om video-optagelse fra PokerStars.

Har du modtaget en mail fra PokerStars med kravene om at producere sådan en video, så hører PNN gerne fra dig på pnn@zawmedia.com.