WSOP afholder første hold-turnering i 33 år

Hver sommer uddeler World Series of Poker op mod 70 bracelets til ‘last man standing’ i hver af deres velbesøgte bracelet-events, men i årets udgave af verdensmesterskaberne i poker vil der ved mindst én lejlighed være plads til to eller flere personer på sejrsskamlens øverste trin. Det står fast, efter det franske radio-pokershow ‘RMC Poker Show’ havde Gregory Chochon, WSOP-ansvarlig for Caesears Entertainment, i studiet for at snakke om årets pokerfestival på Rio. Her afslørede Chochon, at WSOP for første gang siden 1983 vil bringe hold-formatet tilbage til WSOP, hvorfor det til sommer vil være muligt at vinde et armbånd med sin bedste ven, kæreste eller rejsekammerat.

Endnu er det sparsomt med oplysninger om turneringen, men det ligger helt fast, at det bliver en $1.000 turnering, hvor man spiller i hold på mellem to og fire spillere. Det er dog endnu uvist, om der bliver tale om en ‘tag team’-event, hvor man skifter ud undervejs, om man bliver matchet op hold mod hold som en form for shootout, eller om der vil blive introduceret et helt tredje format. WPT’s turneringsleder Matt Savage har tidligere afholdt holdturneringer, og han forklarede i går på Twitter, hvordan han havde benyttet sig tvungne udskiftninger ved begyndelsen af hvert level.

Fra 1979 til 1983 kørte WSOP faktisk holdturneringer. I 1979 vandt Doyle Brunson således et armbånd med Starla Brodie i Mixed Double Seven Card Stud, før turneringen blev ændret til No Limit Hold’em i 1980. Man gik dog tilbage til Stud i 1981 igen, og i 1983 blev den sidste Mixed Double-turnering ved WSOP så afholdt, da ægteparret Donna og Jim Doman strøg til tops. Siden har double-turneringer været lagt på is i WSOP-sammenhæng, men med Global Poker Leagues opstart i år, er idéen om holdpoker igen kommet på pokerens verdenskort.

Hvordan formatet præcis bliver, får vi forhåbentlig svar på inden for få uger, eftersom WSOP forventer at offentliggøre sommerens fulde program inden udgangen af februar.