iPoker undlod at informere om voldsomme rake-stigninger

Hvis du spiller poker på iPoker-netværket, så er der en overvejende sandsynlighed for, du endnu ikke har bemærket, at du betaler meget mere rake siden kalenderen skiftede fra 2015 til 2016. Og det er slet ikke så mærkeligt, hvis det er gået din næse forbi. Selvom netværkets nye rakestruktur blev indført for mere end tre uger siden, har der nemlig endnu ikke været en officiel udmelding omkring det, og det har nu fået frustrerede spillere på forummet TwoPlusTwo til at starte en underskriftsindsamling, der kræver forhøjelserne sløjfet.

betfair-on-ipokerRaken er blevet forøget på tre punkter:

  • Det eksisterende cap på stakes €0,5/€1 og højere er blevet forøget fra €3 til €4
  • Der rakes nu 1 eurocent per 20 eurocent i potten (i stedet for 5 eurocent per €1)
  • I spil med tre-fire spillere er det tidligere cap på €2 per pulje sløjfet

Det er især den sidstnævnte ændring, der kan komme til at få stor indflydelse på spillene på siden. Tidligere fik borde med tre eller fire spillere nemlig reduceret rakecappet, således at der maskimalt blev raket €2 per pulje. Det gav spillerne et incitament til at være med til at åbne nye borde, frem for at vente på, at der opstod en ledig plads i allerede igangværende spil. Nu hvor den reduktion er forsvundet, bliver spillet raket på lige fod med fulde borde, hvor cappet fra 1. januar altså er €4. Det svarer til en fordobling af rakecappet på tre- og fire-handede borde.

Mens netværket er gået aldeles stille med dørene omkring rakeforøgelsen, så har de fleste sider efterhånden fået opdateret deres rakeoversigter på hjemmesiden (heriblandt bet365). Det kan dog undre, at man fra iPokers side ikke har valgt at melde klart ud fra starten, for at undgå at ende i det samme uvejr, som PokerStars er endt i, efter deres mangelfulde kommunikation i forbindelse med ændringerne af deres VIP-program.

 

Limit Spillere Ny rake (bb/100) 2015-rake (bb/100)
€ 200 5-6 13,17 12,02
€ 200 3-4 15,19 11,83
€ 400 5-6 9,79 8,00
€ 400 3-4 11,37 7,85

Tal fra 2+2-bruger ‘potbet’ viser med al tydelighed, at det er blevet dyrere at spille poker på iPoker-netværket.