5 måneder som staket: Philip er en halv million i plus

Philip Majgaard er en del af et moderne eventyr. I oktober måned blev han udvalgt blandt en lang række ansøgere til en $1.500 Spin & Go-stakedeal, og i dag er han mere end $80.000 i plus.

Mens der florerer masser af historier på nettet, om både stakere og backere der er blevet snydt, og endnu flere om stakedeals der bare aldrig resulterede i et overskud, så sker det heldigvis også fra tid til anden, at staking bringer en usleben diamant frem i dagens lys. Det var præcis hvad der skete for 25-årige Philip Majgaard, der af personlige årsager havde så godt som lagt pokeren på hylden, før en spændende mulighed pludselig bød sig.

Læs også: Stakedeal gjorde Simon Rønnow til en af verdens bedste tourgrindere

”Min pokerkarriere startede som 16 årig, da jeg fik lov til at sætte 20 euro ind på det gamle Mermaid Poker på Boss-netværket. Jeg bustede dem på 30 minutter. Efterfølgende satte jeg 20 euro mere ind, og dem lavede jeg til næsten 20.000 kroner, hvoraf jeg trak en del ud. Siden blev det ikke rigtig til nogen nævneværdige resultater, og efter et uheldigt lejlighedskøb med kæresten i 2010 har økonomien ikke været til at spille selv. Det har derfor været meget sporadisk, og kun når der lige har været lidt luft i budgettet, at jeg selv har kunnet spille de sidste par år”, fortæller Philip Majgaard.

Derfor var det en oplagt mulighed, da han i efteråret så brugeren ’nazgull’ søgte en spille til at varetage en $1.500 pokerrulle på Danmarks største pokerforum, PokerNet, og Philip Majgaard tøvede ikke med at slå til.

”Jeg kom i kontakt med Thomas i starten af oktober, efter at han havde lavet et opslag på PokerNet-staking. Han søgte en hest til at grinde Spin & Gos, og udlovede ikke bare en stor rulle, men også muligheden for at stige i niveau samt at få coaching. Alt i alt en super attraktiv deal, men på daværende tidspunkt havde jeg ingen stakingaftaler under bæltet, og jeg havde ikke rigtig nogen nylige resultater at vise frem. Jeg havde imidlertid ikke noget at tabe, og jeg vidste også, at jeg havde en masse tid på hænderne, så jeg sammenfattede en lang smøre om hele min situation. Jeg linkede også til mine resultater, men OPR var faktisk nede i de 3 dage, da han læste min besked, så han nåede aldrig at se dem. Alligevel valgte han mig, så det har udelukkende været på min vilje til at lægge et stykke arbejde”, vurderer Philip.

Resultaterne væltede ind

Projektet fik imidlertid en broget start. Under nicket ’philipgm’ begav den 25-årige spiller sig i gang med først $15 og senere $7 jackpot-SNG’er, og efter bare to dage var halvdelen af rullen tabt. Det fik imidlertid hverken staker eller Philip selv til at miste modet, og som rusten blev banket af, begyndte resultaterne også at vise sig.

Over de næste to måneder vandt Philip intet mindre end $5.600 på Spin & Gos alene, men det var først da parterne fra nytår blev enige om at inkluderer turneringer, at det for alvor tog fart.

Philip

I slutningen af januar blev ‘philipgm’ 2’er i en $215-turnering under onlineserien Turbo Championship of Online Poker på verdens største pokerside – PokerStars. Andenplads løb op i mere end $17.000.

Første resultat kom allerede få dage senere, da Philip den 7. januar vandt en $27 hyperturbo-turnering til mere end $3.000. Et par uger senere blev han 3’er i Hot $16,50 til $8.560, og tre dage efter endte han på toppen i The Hotter $162 for mere end $7.000.

Ingen havde imidlertid kunne forudse, at det blot var starten på det fantastiske forløb. Sidst i januar blev Philip Majgaard 2’er i en $215 TCOOP-turnering, der i alt beløb sig til mere end $17.000. En uge senere føjede han en Hotter $82-sejr på $20.785 til CV’et, endnu en Hot $162-sejr blev det ligeledes til, før marts måned blev skudt i gang med en sejr i PokerStars $215 Weekly Turbo.

Mere selvtillid

For Philip Majgaard selv kommer de flotte resultater imidlertid ikke som en overraskelse. Ifølge den 25-årige hobbyspiller er det dels et udtryk for, at han har fundet sig rigtig godt til rette i aftalen, fortæller han.

Philip2

Den 5. marts vandt Philip Majgaard sin hidtil næststørste sejr, da han strøg til tops i $215 Weekly Turbo på PokerStars. Sejren indbragte 114.000 kroner.

”Det at være staket har haft to positive indvirkninger på mit spil. Først og fremmest spiller jeg mindre moneyscared, fordi både jeg og staker altid spiller for sejren. Dermed ikke sagt, at jeg ikke har fedtet mig i pengene nogle gange, men vi holder os ikke tilbage, og spiller alle turneringer for at vinde”, siger han og fortsætter.

”Derudover er det positivt at have en staker indover, da jeg føler et ansvar for ham, da jeg har en at dele pengene med. Når jeg har haft egen rulle, har jeg ofte taget skud som jeg ikke burde, og med en staker om bord, er jeg sikker på, at pengene bliver brugt mest fornuftigt og bedst muligt”, vurderer han.

Philip Majgaard er dog heller ikke sen til at anerkende, at han har haft en stærk alliance med Lady Luck igennem forløbet.

”Jeg ved selvfølgelig, at varians har en del at sige, og jeg har helt sikkert været på den gode side de sidste par måneder. Men jeg mener også selv, at jeg gør arbejdet der skal til, både grindwise og off-table. Jeg udvikler mig hele tiden, og selvom der stadig er masser af ting, jeg kan forbedre, så prøver jeg at vende det til noget positivt og arbejde med det. Hvis jeg kan vinde så meget med leaks, hvad skal det så ikke kunne blive til, når jeg får dem rettet?”, spørger Philip Majgaard retorisk.

Et andet perspektiv

I modsætning til de fleste eventyr, er der imidlertid to helte i denne moderne fortælling. Udover Philip ved bordene har hans staker, Thomas, ivrigt fulgt med i kulissen, og han har ligeledes lagt mærke til, hvordan Philip Majgaard har udviklet sig som spiller.

”Jeg tror Philip fik nogle vigtige selvtillid boosts tidligt i dealen, da han tog nogle mtts ned. Herudover har han måske en af de største fanskarer på PokerNet Staking, som støtter rigtig flot op om ham og projektet. Jeg har også sørget for at raile så mange timer jeg overhovedet har haft mulighed for, og jeg tror at han har haft stort udbytte af, at vide nogen følger ham”, fortæller han.

Det er langt fra første gang, Thomas ’nazgull’ har fundet pengepungen frem, og købt anpart i andre. Tiden til selv at spille, er der nemlig ikke mere, afslører han.

Philip3

Ifølge trackingsitet officialpokerrankings.com har Philips resultater i år bragt ham i PokerStars top-200 af spillere for 2016.

”Jeg har staket spillere i omkring 7 år. I starten var det bare for at få lidt ekstra lir, mens jeg selv spillede, men de sidste par år har det primært været fordi jeg ikke selv har haft tiden til at spille. Jeg elsker poker, men jeg ved også godt, hvad det kræver at være vindende online, og den tid kan jeg ikke længere dedikere”, siger han og fortsætter.

”De første mange år som staker var en stor underskudsforretning, og blev kun holdt i live af de enkelte store resultater, jeg var heldig at være en del af. De sidste par år har været rigtig gode, og jeg har brugt mere energi på at finde de rigtige heste. Jeg har da også haft en del vellykkede projekter, men intet i nærheden af det nuværende med Philip”, understreger han.

Uklar fremtid

Til dags dato har aftalen indbragt mere end $82.000 for de to herrer, og de er faldet på et tørt sted, fortæller Philip Majgaard.

”Der er kommet massere af penge i kassen, men lejlighedskøbet som jeg nævnte tidligere har efterladt et stort hul i min økonomi. Det er dog heldigvis ved at blive fyldt nu, ligesom mig og kæresten også snart skal til at flytte. Så pengene er godt givet ud”, fortæller han.

Philip citatDen nuværende aftale løber frem til 1. april, men hvad der så skal ske, er endnu uvist, fortæller Thomas ’nazgull’.

“Lige nu løber aftalen til den 1. april, men vi har ikke aftalt endeligt, hvad der så skal ske. Vi er dog løbende i dialog, og vi har da også luftet tanken om SCOOP (Spring Championship of Online Poker i maj måned, red.), men vi har ikke aftalt noget endeligt. Jeg tror på, at vi kan tage den endnu længere end dette. Jeg har personligt en ambition om, at vi skal have endnu mere coaching til Philip, og jeg har kontaktet et par mulige turnerings-hajer, der kunne være gode coaches for ham”, fortæller Thomas.

For Philip Majgaard har flere andre tilbud allerede budt sig over de sidste par måneder, men også han håber på, at aftalen kan fortsætte.

”Jeg nyder samarbejdet, og måden vi arbejder sammen på passer mig rigtig godt. Desuden er Thomas en pisse fin fyr, og super god til at holde mig nede på jorden. Som det ser ud nu, ved jeg ikke rigtig, hvad der skal ske efter 1. april, men jeg går da ud fra han er stærkt tilfreds, og jeg ser da heller ikke mig selv spille videre med egen rulle, som det ser ud lige nu”.