TCOOP-2’er kan have været russisk pokerbot

En noget spøjs episode opstod fredag aften på PokerStars på finalebordet af TCOOPs event #8 – den $82 dyre Big Antes-turnering med $200.000 garanteret, da de to tilbageværende spillere forsøgte at forhandle en deal, og nu undersøges det, om en af parterne kan have været en bot.

PokerStars-chat

Igennem længere tid forsøgte ‘LuckboxStami’ og PokerStars’ repræsentant at få kontakt til den russiske spiller, men måtte ultimativt give op. Nu undersøges det, om spilleren ‘IvanHaldi’ kan have været en bot. Læs chatten her.

Danske ‘artmaxx_dk’ var netop blevet sendt på porten som nummer 3 til $25.245, og eftersom både finske ‘LuckboxStami’ og russiske ‘IvanHaldi’ havde klikket ja til at diskutere en deal, var PokerStars-repræsentanten ‘HostMatthieM’ kommet til finalebordet for at forestå forhandlingerne.

Med sit spinkle chiplead stod finnen til at få over $40.000, og var hurtig til at takke ja, men russeren gav derimod overhovedet ikke lyd fra sig, og efter mere end fem minutters venten, besluttede MatthieM for at tage mere drastiske midler i brug. Først fik han en russisk PokerStars-ansat til at oversætte beskeden, men da det heller ikke gav anledning til et svar, påbegyndte han en privat chat med ‘IvanHaldi’. Heller ingen held her, hvorfor PokerStars til sidst forsøgte at ringe brugeren op på det angivne telefonnummer, men ingen svarede.

Ultimativt var der ingen anden mulighed end at spille turneringen færdig uden deal, og så snart spillet blev genoptaget, sad russeren klar til at spille igen, selvom han heller ikke siden tilkendegav sig i chatten. Slutteligt var det finnen, der endte med at trække det længste strå.

Nu vil PokerStars så til at kigge nærmere på, om der reelt set var tale om en egentlig person bag skærmen hos ‘IvanHaldi’, eller om det måske kan være et af de første, kendte tilfælde af, at en automatiseret pokerbot har ramt et finalebord i en større turneringsserie. Skulle PokerStars’ sikkerheds-team afgøre, at det VAR en bot, der spillede sig til andenpladsen i turneringen, vil gevinsten blive fordelt nedad, hvorfor danskeren ‘artmaxx_dk’ kan få en meget sen julegave til mere end $10.000, hvilket var forskellen på anden- og tredjepladsen.