PokerStars: “Innovative spil og software skal redde pokerøkonomien”

I sidste uge mødtes PokerStars med tre highstakes-spillere, i et forsøg på at udrede trådene i forbindelse med de omdiskuterede VIP-ændringer. Ike Haxton, Daniel Dvoress og Dani Stern tog turen til Amayas hovedkvarter i Montreal, men vendte efter en lang dags møde tilbage med de nedslående nyheder, at forringelserne ikke vil blive rullet tilbage. Nu har PokerStars så offentliggjort deres udmelding om sagen, og her anfægter de et par af de kritikpunkter, som de tre spillere postede på pokerforummet 2+2.

Læs også: Ansky efter Amaya-møde: “Man vil ikke genoverveje VIP-ændringer”

De tre spillerepræsentanter skrev blandt andet, at “PokerStars’ formål med mødet, at overbevise os om 1) Der er problemer med det øjeblikkelige poker-økosystem, og at 2) De nye VIP-ændringer vil løse disse problemer. Vi føler nu, at de talte en god og overbevisende sag med henblik på det første punkt, (…) til gengæld viste de os ingen beviser på, at de seneste ændringer direkte vil få indlydelse på den problematiske pokerøkonomi”.

I PokerStars’ svar skriver Eric Hollreiser, vicedirektør i Amayas kommunikationsafdeling, dog at: “(…) den nuværende data lader til at bekræfte, at vi tog den rigtige beslutning med vores VIP-ændringer, eftersom spillernes bankrolls holder længere i ring-games, mens det samlede beløb for indbetalinger stiger”, lyder det.

Amaya forhandlinger Stern Haxton Negreanu

Dani ‘Ansky’ Stern (tv.) og Ike Haxton (mf.) var to af spillerrepræsentanterne ved mødet, mens Daniel ‘KidPoker’ Negreanu (th.) i kraft af sit medlemskab af Team PokerStars Pro en overgang også sad med ved mødet.

Eric Hollreiser er dog heller ikke sen til at erkende, at det er meget tidligt at lægge alt for meget vægt i de udtrukne data, ligesom de sagtens kan opfattes forskelligt af øjnene der ser. Alligevel er han overbevist om, at VIP-ændringerne sammen med en række nye tiltag fra Amaya, er et stort skridt i den rigtige retning for onlinepokeren.

“VIP-ændringerne er bare én del af det brede plan vi har til at forbedre onlinepoker. Planen er at forøge antallet af hobby-spillere, hvor ofte de spiller og deres samlede indbetalings-beløb (da de er livsblodet i enhver pokerøkonomi) ved fortsat at gøre poker sjovt (…). Vi delte en række forskellige indsatsområder (med de tre spillere, red.), som vi vil implementere og/eller overvejer for at opnå disse mål, hvilket inkluderer produkt-innovation, nye softwarefunktioner og forbedrelse af brugeroplevelsen, bedre spilintegritets-politiker, marketingskampagner og pris”, lyder det blandt andet.

Endelig skriver Hollreiser også, at man vil fortsætte med at monitorere pokerens øko-system nøje over den næste tid, og fortsætte den dialog, der blev etableret på mødet i Montreal. Du kan læse udtalelsen i sin helhed på PokerStars Blog.