Dansk forretningsmand boblede: Kanit vinder irsk highroller

Mens det stadig er EPT og UKIPT hovedturneringerne der er de helt store tilløbsstykker ved årets stop i Dublin, så har et flot udvalg af highrollere efterhånden også manifesteret sig som et fast indslag når European Poker Tour-cirkuset turnerer rundt. I den irske hovedstad er der tre af slagsen, og mens der senere i dag skydes gang i en €10.200 éndags-highroller, så blev der i weekenden fundet en vinder af festivalens største turnering – den €25.750 dyre højruller.

Hele 70 spillere havde været en tur i pengeskabet efter den mindre formue, og blandt dem var en enkelt dansker, der længe så ud til at skulle gå hele vejen til finalebordet. Udenlandsdanskeren Kim Wittendorff var således til start, og selvom han almindeligvis spiller i Macau, hvor han i dag gør sine forretninger, var der ingen form for premierenerver i den store EPT highroller. Længe bed Wittendorff skeer med spillets største profiler, men ultimativt satte et grimt bad beat en stopper for danskerens fremtog i Dublin, da svenske Anton Bertilsson satte Wittendorff ind preflop. Danskeren havde overhånden med mod svenskens , men en i døren lukkede og slukkede drømmen, og Wittendorff sluttede som 12’er med penge til 9.

I stedet endte Mustapha Kanit med at stryge helt til tops efter at have startet finalebordet som chipleader. Det lykkedes den italienske highroller at sætte spillere som Martin Jacobson, Nick Petrangelo, Jeff Rossiter og Charlie Carell til vægs, før han slog amerikanske Chance Kornuth heads up for trofæet og den halve million euros til vinderen. Sejren blev en realitet efter en times heads up spil, hvor chipleadet bølgede frem og tilbage, men Kanit i sidste ende vandt et flip med mod Kornuths .

EPT Dublin €25.750 highroller (70 entries)

1. Mustapha Kanit Italien €501.640
2. Chance Kornuth USA €360.150
3. Charlie Carrel Storbritanien €234.100
4. Anton Bertilsson Sverige €176.640
5. Jeff Rossiter Australien €137.200
6. Keith Johnson Storbritanien €106.330
7. Nick Petrangelo USA €84.040
8. Ivan Luca Argentina €65.170
9. Martin Jacobson Sverige €49.730