Anerkendes som vidensspil: Rusland tæt på poker-legalisering

Siden amerikanerne blev udelukket fra onlinepoker i 2012, har Rusland været den ukronede konge af PokerStars. 8,4 procent af spillerne på verdens største pokerside spiller således fra ‘Mother Russia’, og det på trods af, at poker såvel som andre former for gambling på nettet har været et ømtåleligt politisk og juridisk emne de sidste mange år.

Læs også: En stor pokernation trues – Rusland strammer grebet om online poker

Nu tyder alt imidlertid på, at russerne for fremtiden kan se frem til et reguleret online gamblingmarked, som vi for eksempel har det herhjemme. I oktober begyndte myndighederne at blokere uregistrerede gamblingsites, og i sidste uge offentliggjorde bookmakeren Liga Stavok, at de som det første selskab nogensinde til at sikre sig en officiel, russisk spillelicens. Det skriver det engelske medie International Business Times.

Et reguleret marked vil også betyde, at staten fremover vil kunne indkræve skat fra de millioner af russere, der hvert år begiver sig i kast med pokeren på nettet. Det vil ultimativt kunne beløbe sig til milliarder og atter milliarder af kroner årligt, der med al sandsynlighed vil betyde en kapitalindsprøjtning i det russiske skakforbund, ligesom andre former for ungdomssportsorganisationer vil nyde godt af pengene.

Muligheden for at taksere onlinegamblernes gevinster, kommer dog ultimativt an på, hvorvidt poker menes at være et spil der beror på tilfældigheder eller evner. En rapport fra sidste år fra forskere på University of Nottingham menes dog at kunne påvise et element af dygtighed i poker. Efter analyse af mere end 456 millioner pokerhænder, stod det nemlig klart, at den dygtigste tiendedel af pokerspillerne i årets første halvdel havde dobbelt så stor chance for, at klare det lige så godt i anden del af året, som resten af spillermassen.

Et forslag om lovliggørelse af onlinepoker er allerede blevet forelagt den russiske regering.