Hold’em Manager klar med indbygget GTO-udregner

Hvis man snakker buzzwords i poker, så er GTO det absolut hotteste. ‘Game Theory Optimal’ har for alvor delt vandene i poker, hvor halvdelen i dag synes at sværge til det, mens den anden halvdel dårligt forstår det. Nu får mange flere imidlertid lejlighed til at stifte bekendtskab med konceptet, efter Hold’em Manager i sin seneste opdatering har implementeret PokerSnowie direkte i sin tracker, så alle brugere for fremtiden kan kalkulere, om et givent move var GTO, eller reelt set en rigtig stor blunder.

SnowieApp hedder programmet, der er en “lite” version af det velkendte PokerSnowie. Hvor du med det oprindelige PokerSnowie efter en session selv skulle importere hænderne i programmet, så klarer Hold’em Managers liveimport-feature nu det for dig i SnowieApp. Det betyder, at HEM-brugere der vælger at installere det lille add-on program for fremtiden vil få notifikationer om samtlige fejl og blunders i GTO-øjemed direkte i trackeren. Programmet kan dog – heldigvis – ikke benyttes i real time på nuværende tidspunkt, da det strider mod både PokerStars’ og Full Tilt Pokers T&C, men på nuværende tidspunkt er der intet til hinder for, at teknologien kan bruges som hjælpeværktøj direkte under spil på andre klienter.

AndersJensen990-598x319

Anders Jensen har tidligere udtalt til PNN, at PokerSnowie og andre GTO-værktøjer er starten på enden for No Limit Hold’em. Alligevel anbefaler han alle, der ønsker at dygtiggøre sig inden for poker, til at bruge programmer som PokerSnowie, GTO Range Builder og Equilab til at arbejde med især preflop-ranges og balancering af spil.

Balancer dit spil

Værktøjet giver dig adgang til en række interessante features. Blandt andet kan man fremover for tegnet en graf, der ikke bare indeholder netwinnings og EV-adjusted winnings, men nu også Snowie-EV, der viser, hvordan den kunstige intelligens ville have klaret sig, ved at spille dine hænder efter hvad den mener er GTO. Du kan også let se, om dine store fejl forekommer preflop eller på senere streets, og om din overordnede strategi er balanceret.

Pokerpro og cashgamespiller Anders Jensen har tidligere været ude at bedyre enden for No Limit Hold’ems som følge af de mange nye GTO-værktøjer, og selvom han stadig er overbevist om, at varianten ikke har lang tid igen, så ser han ikke det seneste samarbejde mellem PokerSnowie og Hold’em Manager som en skidt ting.

“Jeg tror NLHE vil uddø inden for 2 år, da det allerede er “tæt” på at være løst blandt andet ved hjælp af programmer som GTO Range Builder, som jeg i øvrigt kan anbefale alle, der vil arbejde med deres spil, at bruge. At Hold’em Manager så implementerer en GTO-app, kommer blot til at sætte mere fokus på arbejdet med spillet, hvilket jeg kun kan bifalde. Alle har lige adgang til teknologien, og jeg synes, det er fantastisk med så mange områder af pokeren, hvor man kan dygtiggøre sig på. Derfor forstår jeg heller ikke dem, der siger, at poker mister charmen, bare fordi det ikke er som det plejer“, siger Anders Jensen.