Million-propbet: Kan Urbanovich vinde 3 bracelets i år?

Phil Ivey har i tidernes løb haft det ene mere vanvittige bracelet-bet efter det andet linet op til sommerens World Series of Poker-festival i Las Vegas. I 2009 rygtedes han til at vinde mere end $6 millioner som følge af sine to WSOP-armbånd, mens hans tilstedeværelse ved turneringsseriens 2011-udgave skulle have kostet $5 millioner i cool cash til Howard Lederer, som følge af et tabt to års-bet.

I år har to nye kamphaner så meldt sig på banen for bracelet-bet, nemlig polske Dzmitry Urbanovich og amerikanske Vanessa Selbst. Urbanovich slog for alvor igennem på turneringsscenen, da han vandt hele fire events ved én og samme EPT-festival, EPT Malta i foråret 2015, og siden da er det blevet til flere highroller-finaleborde for den unge pokerkomet.

Det har tilsyneladende givet så meget blod på tanden, at han ikke tøvede et sekund med at slå til, da Vanessa Selbst tidligere på måneden tilbød ham pengene 200 gange igen, hvis han formåede at vinde TRE bracelets under årets WSOP-festival på Rio.

jamie gold bracelet

Urbanovich har stukket $10.000 ud på sig selv, og står derfor til at vinde hele $2 millioner fra Selbst, hvis det på mirakuløs vis lykkedes polakken at gennemføre. Ikke mange i pokermiljøet levner dog Urbanovich store chancer for at trække sig sejrsrigt ud, men faktisk behøver væddemålet slet ikke være så umuligt, som det ved første øjekast ser ud.

Hollandske Jan ‘DzyL’ van der Vegt er en velkendt Magic: The Gathering-spiller, men han er også uddannet data-analytiker, og har på forummet 2+2 postet en simulation af, hvor stor en edge Urbanovich skal have på sine modspillere, før bracelet-bettet vil være +EV. Her fremgår det, at polakken skal have en ROI på mindst 2,25, for at kunne forvente at booke profit i væddemålet, hvor han altså får pengene 200 gange igen.

Det kræver imidlertid, at Urbanovich for alvor slår til i turneringerne med de mindste felter, altså Stud-, Hi/Lo-, Mixed Game- og draw-varianter, men det har han bestemt også evnerne til, hvis man skal tro 8-game-grinder Henrik Hecklen.

Hecklen“Jeg spiller regelmæssigt med Urbanovich på de dyre 8-game borde på PokerStars, og der virker han aldeles kompetent. Især i HORSE-varianterne klarer han det virkelig godt, men hvorvidt hans edge er tilstrækkelig stor til, at han er favorit i bracelet-bettet ved jeg ærligt talt ikke. Det er formodentlig ret close, men selv hvis han skulle tabe 20% EV i væddemålet, er der vel chance for, at han stikker alligevel, bare for at have skuddet for de 2 millioner.”, lyder Henrik Hecklens vurdering.