Fejlramt Keno-maskine spyttede jackpots ud til bargæster

Det står på første side i gamblerens ABC, at man på sigt ikke kan slå huset, men den regel gælder tilsyneladende ikke, når huset har en Keno-maskine med softwarefejl. I hvert fald lykkedes det nogen snarrådige bargæster på baren ‘Smartville Station’ i St. Mary, Nebraska at få udbetalt gevinster for omkring $150.000, før det gik op for barejer Susan Gorecke, at noget var rivruskende galt med stedets enestående Keno-apparat. Det skriver avisen Lincoln Journal Star på deres hjemmeside.

Ifølge avisen skulle en af stedets stamgæster have gennemskuet, at der var sket en form for softwareglitch i maskinen. Maskinen blev nemlig ved med at gentage en række bestemte numre, og den information delte han med en række andre. Hvor længe det stod på, vides ikke med sikkerhed, men det var først efter en mistænkelig weekend i slutningen af oktober, at fejlen blev opdaget.

jackpot

Der blev udbetalt tusindvis af dollars på en bar i den amerikanske stat Nebraska, da en fejlramt Keno-maskine ikke længere trak sine tal tilfældigt.

Den 31. oktober – Halloweens aften – henvendte seks eller syv gæster sig i baren med vinderlodder. Selvom de lød på mindre end $500 stykket, var det alligevel højst usandsynligt, at så mange kunne ramme rigtigt på en enkelt aften. Det var først dagen efter, da en gæst på baren ramte en jackpot på $6.000, og en anden gæst kort efter vandt $3.000, at alarmklokkerne begyndte at ringe. Susan Goracke tog straks kontakt til selskabet bag maskinen, der med det samme valgte at deaktivere på maskinen, og få timer senere blev den fjernet fra baren.

Siden har de lokale spillemyndigheder tjekket, om nogen skulle have pillet ved maskinen for at få en fordel, men intet tyder på, at der skulle være foregået noget ulovligt i den boldgade. Maskinen skulle i stedet bare være ramt af en fejl, hvor den gang på gang gentog numre i et bestemt mønster, og det lykkedes åbenbart for en ukendt gambler, at gennemskue det mønster.