Nielsen før SCOOP-finale: “Latereggede Main Event med tømmermænd”

Om få timer skal Lasse ‘IReadB00ks’ Nielsen spille et af årets største finaleborde, når afgørelsen på den $10.000 dyre SCOOP Main Event skal findes. PNN fangede her til eftermiddag den danske cashgame-haj, for at høre om rykket fra Malta til Aarhus, om forberedelserne til aftenens store udfordring og om forhåbninger og forventninger til resultatet.

Læs også: SCOOP: Lasse ‘IReadB00ks’ Nielsen klar til Main Event-finale om millioner

Sidst vi havde fat i dig, grindede du cashgames på Malta. Hvordan ser det ud i dag?
Jeg har skiftet solrige Malta ud med 8000 Aarhus C, hvilket jeg indtil videre er okay tilfreds med, selvom jeg har savnet at se lidt mere til den der store gule ting på himlen. Jeg spiller stadig NLHE cashgames til daglig, primært på taksterne $3/$6 – $25/$50 og i ny og næ højere. Jeg har planer om at få kigget på PLO senere i år, men vi skal nok hen på den anden side af sommeren, før det sker.

Hvor meget SCOOP er det blevet til for dit vedkommende, og hvordan er det gået?
Meget lidt faktisk, jeg har spillet tre events. Jeg kom hjem sent søndag aften med en smule tømmermænd fra en polterabend lørdag og besluttede mig for at lateregge til 1k og 10k Main Event – set i bagspejlet har det jo været en meget fornuftig beslutning, i forhold til at ligge sig på sofaen og se en film.

Hvordan er din Main Event forløbet indtil videre? Nogen nøglehænder?
Touren er åbenlyst løbet ret godt, jeg kan ikke klage. Jeg har været heldig, har løbet godt preflop og vundet mine all ins. Postflop har været et stort grind uden de store setups. Af større nøglehænder jeg selv har haft lidt mere indflydelse på, så er der to hænder som falder mig ind. Jeg husker ikke specific blinds/stacksizes, da det hele er et stort blurr efter 21 timers tourpoker på to dage.

Den første er sent på dag 1, hvor jeg åbner UTG, BB caller. Flop går , jeg cbetter 1/3 pot, BB caller. Turn bringer en , check-check. River A, han checker, jeg better halv pot og han får sendt mig ind for livet for omkring et potbet mere. Jeg betaler og han viser .

Hånd nummer to åbner jeg igen UTG, denne gang med og BB defender igen. Flop , check-check. Turn , han stikker ud og jeg betaler. River er en blank , og han better stort ala 75-85% pot. Jeg ender med at betale, og han har AsTh.

Lasse Nielsen

Lasse Nielsen skal under nicket ‘IReadB00ks’ spille SCOOP Main Event-finalebord i aften klokken 20.30. Der er næsten $1,5 millioner til vinderen.

Hvad synes du om din plads på finalebordet, og hvordan griber du FT an?
I forhold til min plads ved bordet, så er det umiddelbart meget fedt at have sOnny_blacCk (NLHE HU specialist) og gunning4you (Scott Seiver) på min højre side, da de umiddelbart er to af de bedste ved bordet. Downside er at have den største stack lige til venstre, men det ændrer sig forhåbentlig i løbet af aftenen.

Hvad er dine forventninger/forhåbninger til finalebordet?
Jeg synes det er svært at have nogle forventninger. Der jo er hundredvis af scenarier som skal flaske sig, for at sådan et finalebord går op i en højere enhed. Det sagt, bliver ‘raidalot’s stack lidt mere even med os andre, så påtager jeg mig gerne favoritrollen. Så igen er det også lidt ude af egne hænder i form af kortene skal gå ens vej, men jeg vil da forsøge at få spillet noget postflop-poker med folk.

Hvordan har du forberedt dig i løbet af dagen?
Det er ikke blevet til mere end 6 timers søvn, men mon ikke jeg sagtens kan holde den kørende i aften alligevel. Jeg har ingen ritualer, jeg skal igennem i løbet af dagen, men jeg skal ud at have en sen brunch med Hecklen nu her, hvor der sandsynligvis skal snakkes en smule strategi.

Er det dit største tourresultat? Og kommer det til at betyde noget for hvordan resten af dit pokerår ser ud?
Eftersom jeg kun spiller tours 2-3 gange om året, så er det klart mit største turneringsresultat – uanset hvordan FT render ud i aften. Hecklen bliver jo ved med at spørge om jeg ikke skal med til det årlige EPT cirkus i Barcelona og Prag, men jeg er generelt ikke stor fan af at spille tours og slet ikke live. Men skulle den gå hjem i aften, så kan det da være, jeg alligevel kan overtales.

Lasse Nielsens finalebord begynder klokken 20.30 på PokerStars.