EU vil ikke arbejde for harmoniserede gambling-love

“Europa-Kommissionen arbejder ikke på en harmonisering af sektor-specifik lovgivning indenfor gambling. Vi foreslår det ikke nu, og ønsker ikke at gøre det fremadrettet – hverken i min levetid eller i den næste”.

Sådan lød det fra Harrie Temmink, da han tidligere på måneden talte ved ICE Totally Gaming-konferencen i London på vegne af Europa-Kommissionen. Dermed afviser den hollandske embedsmand, at unionen på sigt kommer til at arbejde videre med den handlingsplan, som den tidligere kommissær for EU’s afdeling for ‘Internal Markets and Services’, Michael Barnier, ellers foreslog tilbage i 2012.

Barnier mente, at især online gambling var et overstatsligt anliggende, og derfor skulle reguleres på EU-niveau. Temmink, der i dag leder gamblinggruppen i samme EU-afdeling som Barnier tidligere var kommissær for, kaldte det imidlertid selvmord, at forsøge at få opbakning til sådan et forslag i både Det Europæiske Råd og i Europa-Parlamentet.

“Jeg kan forsikre jer om, at hvis vi foreslog en gambling-lovgivning, så ville der være 26 ud af 28 medlemsstater, der ville være voldsomt imod forslaget”, fortalte han i forbindelse med en ‘World Regulatory Briefing Session’ på konferencen.

I stedet for arbejder en nedsat ekspertgruppe i Kommissionen med mindre overstatslige forslag, der skal komme visse gambling-problemer til livs – heriblandt hvidvaskning af penge og matchfixing. Så selvom der rent politisk ikke er en komplet harmonisering på vej af Europas lovgivning indenfor kasino, sportsbetting og poker, så arbejdes der stadig bag kulisserne på at beskytte EU-borgernes interesser når det kommer til online gambling.