Slut med ‘Østens Las Vegas’: Macau vil af med gambling-image

Den kinesiske provins Macau har igennem de seneste mange år været kendt som ‘Østens Las Vegas’, og lidt af et slaraffenland for både østerlændinge og vesterlændinge med hang til poker og kasinospil. Det skal imidlertid være slut nu. I denne uge fremlagde provinsens regeringsråd for turisme nemlig en ny turismeplan, og her udtrykker man et ønske om, at skrue ned for gambling i Macau i håb om at tiltrække flere turister til for eksempel møde- og konferencefaciliteter og udstillinger. Det skriver Macau Business Daily.

Læs også: Thuritz: – Spillene i Macau er steget fra $1.000/$2.000 til $4.000/$8.000

Den nye turismeplan kommer i kølvandet på en længervarende undersøgelse foretaget af det amerikanske selskab, Aecom, der har fastslået, at man ved at omlægge turismesektoren på sigt vil kunne tiltrække op mod ti millioner flere turister årligt. Sidste år lagde 30,7 millioner turister vejen forbi, men med den nye plan håber man, at ramme 40 millioner inden for en overskuelig årrække.

Det er især på den såkaldte ‘non gaming’-sektor, man vil satse på. Turismerådets vicedirektør, Cheng Wai Tong, fortalte således til avisen, at man forventer at kunne mere end fordoble ikke-gambling-relaterede indtægter fra for eksempel overnatning, shopping, mad og drikke og anden underholdning. Sidste år lød indtægterne på $6,4 milliarder, men ud fra prognoser foretaget i forbindelse med undersøgelsen, kan det tal nå helt op omkring $14 milliarder.

Det kræver imidlertid en større omlægning af byens infrastruktur, hvis målene skal indfries. Blandt andet kræver det udbygning af byens hoteller, ligesom den manglende WiFi-dækning af store dele af byen vil være en hæmsko for at tiltrække forretningsrejsende. For nu er turismeplanen sendt i offentlig høring, hvorfor både privatpersoner og lokale forretningsdrivende kan komme med indsigelser og forslag til Macaus turistmæssige fremtid.

Læs står guide om Las Vegas her http://www.pokernet.dk/las-vegas-guide/