William Hill øger Australian Open-omsætning trods matchfixing-skandale

I mandags breakede BBC og Buzzfeed historien om tennisforbundets manglende indsats mod matchfixing, hvor det ligeledes blev afsløret at hele otte spillere i årets første Grand Slam-turnering, Australian Open, tidligere har været under mistanke for at ‘rigge’ tenniskampes resultater. Historien ramte avisforsider og webmedier over hele verden, men på trods af de inkriminerende afsløringer mod tennissporten, så har det tilsyneladende ikke haft nogen negativ påvirkning på bettinglystne tennisfans.

Læs også: Matchfixing-beskyldninger overskygger Australian Open-start

I hvert fald viser tal fra den britiske bookmaker, William Hill, at der har været en enorm stigning i omsætningen på tennisvæddemål under årets Australian Open, hvor der i løbet af de første dage er blevet omsat mere end 80 procent mere end i samme periode sidste år. Derudover har der været en stigning i omsætning på livebetting på næsten 300 procent.

Den voldsomme stigning i omsætning på tennisturneringen, bør med al sandsynlighed tilskrives William Hills nye sponsorat. I oktober blev det således offentliggjort, at den engelske bookmaker blev den første gamblingrelaterede sponsor for Australian Open nogensinde for en pris på $5 millioner. Det er bemærkelsesværdigt, fordi tennissporten ikke tillader deres spillere at være sponsorerede af sådanne selskaber.

Endelig bør William Hills nyligt udgivne livebetting-app til smartphones også tilskrives en del af ansvaret for den store interesse for turneringens odds. I Australien er det kun lovligt at livebette ved at indtelefonere et bet, men det er den nye app – ‘Click to Call’ –  kommet elegant rundt om, ved at ligne en almindelig livebetting-app, indtil man vil bekræfte sit væddemål. Her får appen adgang til smartphonens mikrofon, hvor man altså verbalt skal acceptere sit odds.