Kan poker lære af fantasysports i kampen mod hjælpeprogrammer?

En af de mest afgørende faktorer for onlinepokerens udvikling, er hvordan pokersider i fremtiden vil tackle problematikken omkring hjælpeprogrammer. Lige siden de første trackere ramte markedet tilbage i midten af 00’erne, har diskussionerne om programmernes brug været mange og heftige, og efterhånden som calculators, tablescripts og hotkeyprogrammer er kommet til, har der været bred uenighed om, hvor grænsen går for information og automation under spillet.

Læs også: I dag indfører PokerStars strammere regler for hjælpeprogrammer
Læs også: PartyPoker forbyder hjælpeprogrammer

Pokersidernes mest almindelige våben mod hjælpeprogrammerne har været at forbyde dem fuldstændig i forbindelse med spil på deres sider, og derfor er det bestemt ikke uniteressant at se, hvordan pokerens purunge ‘lillebror’, Daily Fantasy Sports (DFS), håndtere problematikken. I DFS er der ligeledes en edge at hente, ved at benytte sig af programmer, der automatisk kan foretage udskiftninger i ens startopstilling, men modsat pokersiderne, så forsøger Fantasysportsudbydere som DraftKings ikke at afskaffe det. Tværtimod går de i den helt anden grøft, og vil fra i dag selv udbyde værktøjerne. Det skriver ESPN.com.

Hud_table_big.d25bd166

Pokertrackeren Jivaro er udviklet specifikt til at overholde PokerStars’ seneste krav til HUDs, der dikterer, at spillere kun må inddeles i tre forskellige farvekategorier.

Ved at udbyde hjælpeprogrammerne til alle – proer, hobbyspillere, førstegangsdeltagere – så udligner DraftKings den edge, der tidligere var forbeholdt de få. Allerede sidste sommer ændrede DFS-udbyderen sine brugsvilkår og betingelser til at efterkomme understøttelsen af hjælpeværktøjer, og i løbet af i dag vil spillerne altså for første gang kunne gøre brug af dem direkte på siden. Til gengæld har DraftKings ulovliggjort fremtidig brug af værktøjer, der ikke hostes af siden selv.

Det bliver interessant at se, om en aktør som PokerStars på sigt ville kunne finde på at indbygge tracker og HUD i deres egen software, ligesom den engelske pokerudbyder William Hill for eksempel gjorde det med ‘PokerCoach’ i starten af sidste år.