Fantasysports kan bane vejen for onlinepoker i USA

Rigtig mange amerikanske stater slås stadig med at få legaliseret onlinepokeren snart fem år efter ‘Black Friday’, men nu kan der komme afgørende hjælp fra en noget uventet front. Daily Fantasy Sports (DFS) har for alvor taget amerikanerne med storm, og mange stater har været utroligt hurtige til at underskrive lovforslag, der gør det muligt for sine indbyggere at deltage i de nyudklækkede managerligaer, hvor millioner af dollars dagligt skifter hænder.

Således har poker og DFS flere lighedspunkter end som så, og det får nu John Pappas, direktør for Poker Players Alliance (PPA), til at kalde til handling i Californien. Her har California State Assembly tidligere på måneden stem et lovforslag igennem, der lovliggør DFS i staten, og det er ifølge John Papas, en helt oplagt grund til at også pokerspillerne igen skal kunne spille på autoriserede og regulerede onlinepoker-sider.

Andy Gray er Assembly Member i Californien, og manden der har drevet forslagene om legalisering af både DFS og poker i staten.

Andy Gray er Assembly Member i Californien, og manden der har drevet forslagene om legalisering af både DFS og poker i staten.

Læs også: Californisk komité vedtager pokerforslag enstemmigt

“Den hurtige gennemførsel af det DFS-regulerende lovforslag viser os, at de californiske beslutningstagere rent faktisk ønsker at beskytte deres forbrugere, der spiller online. Derfor opfordrer vi indtrængende til, at bevæge sig videre til lovgivning der også beskytter de californiske borgere der vil spille poker online med den rette autorisation og regulering. Hvis det er en prioritet, at lovgive om forbrugerbeskyttelse for DFS-spillere, bør det være præcis det samme for pokerspillere på internettet”, udtaler John Pappas i en pressemeddelelse fra PPA.

Herefter fortsætter John Pappas med at fortælle, at der allerede i dag spilles poker i Californien, men at det foregår på ikke-regulerede sider, uden nogen form for sikkerhedsnet. Dermed er forbrugernes penge ikke sikret af staten, ligesom der ikke er sikkerhed for, at mindreårige spiller poker.

Det er assembly member Adam Gray, der står bag lovforslaget om DFS, der nu er sendt videre i systemet med 18 stemmer for og én stemme imod. Gray står også bag et lignende lovforslag om poker i staten, der dog synes at have ligget stille siden maj sidste år.