Brød loven: Danske bookmakere udbød spil på ungdomsfodbold

Fire bookmakere er kommet i Spillemyndighedens søgelys, efter de hver især tilbød væddemål på det netop overståede U17 Europamesterskab i fodbold. Det er nemlig slet ikke tilladt for spiludbydere at tilbyde spil på sportsbegivenheder for unge under 18 år, og det kan nu få alvorlige konsekvenser for de fire bookmakere. Det skriver BetXpert.com.

Det drejer sig om Betsafe, Nordicbet, Tonybet og Jetbull, der alle tilbød lidt ekstra spænding på siden af de danske gruppekampe ved stævnet i Azerbaijan. Så længe begivenheden imidlertid er forbeholdt for unge under 18 år, er det i direkte modstrid med Bekendtgørelsen om online væddemål, og det har nu fået flere af spiludbyderne til at undskylde.

“Det er en klar, klar fejl. Det er kun i Danmark, man ikke må udbyde odds på U17, og så er der nok en trader, som ikke har været opmærksom [på at vælge Danmark fra blandt de lande, hvor oddset skulle udbydes]”, siger pressechef for Betsafe og Nordicbet, Thomas Holm, til BetXpert.

Paragraf

Også Jetbull har undskyldt sig med, at de opererer på forskellige markeder med forskellig lovgivning, men påpeger også, at ingen danske kunder nåede at spille på turneringen.

Hos Spillemyndigheden er man opmærksomme på lovbruddet, men præcis hvilke konsekvenser det vil få for bookmakerne, er endnu uvist.

Det er ikke første gang, danske bookmakere er blevet taget med fingrene i kagedåsen. Tilbage i 2012 tilbød Betsafe således sine dansker kunder at spille på U17-fodboldturneringen ‘Al Kass International Cup‘ i Qatar, mens også blandt andre Danske Spil havde ungdomsfodbold på livebetting-programmet.