Tennisforbund poster flere penge i matchfixing-bekæmpelse

I 2012 modtog tennissportens integritets-enhed (TIU) 14 indberetninger om mistænkelige betting i forbindelse med tennisopgør. I 2014 var det tal steget til 91, og sidste år skete der en reel eksplosion med hele 246 indberetninger – heraf tre ved Grand Slam-turneringer. Imidlertid er ingen spillere endnu blevet dømt for matchfixing, og det har fået kritikken for den manglende indsats til at hagle ned over det internationale tennisforbund. I onsdags afslørede enhedens formand, Nigel Willerton, og ATPs formand, Chris Kermode, at der allerede er afsat flere midler til at vende den kedelige tendens. Det skriver BBC.

Læs også: Tennis distancerer fodbold som den potentielt mest matchfixede sport

På nuværende tidspunkt er der afsat bare £2 millioner årligt – hvilket er 0,4 procent af APTs budget – til anti-korruption. Det beløber sig til, at integritetsenheden indtil nu har haft seks personer tilknyttet. Ingen af de seks personer har imidlertid været betting-analytiker, selvom det for mere end syv år siden blev besluttet, at der skulle ansættes en.

“Vi har seks ansatte, hvoraf tre er efterforskere. Jeg har nu sikret os yderligere midler til at hyre to personer – en efterforsker og en analytiker. Det tror jeg, er tilstrækkeligt på nuværende tidspunkt”, sagde Willerton ved en høring i kultur, medie og sportskomitéen i House of Commons, der udgør halvdelen af det britiske parlament.

Oprustningen på antikorruptions-fronten kommer efter det under Australian Open i år blev besluttet, at der skal foretages en uafhængig undersøgelse af tennissportens matchfixing-bekæmpelse. Det forventes at tage mindst et år, før der foreligger en endelig konklusion.