Tony Dunst: Turneringspoker er unfair

Tony Dunst er måske mest kendt for sin rolle som ekspertkommentator på World Poker Tour. Dog kunne han mod slutningen af november fejre karrierens vel nok største triumf, da han vandt sin første WPT-titel på det årlige stop i Caribien. I kølvandet på dén sejr har pokerstrategy.com fanget den nykårede WPT-champ til en snak om turneringspoker.

“Jeg har altid gerne ville vinde en WPT-titel – især en turnering, der blev sendt på TV. Siden jeg nu arbejder for dem, tror jeg, at det har større indflydelse på vores seere. Jeg ville helst vinde en WPT-titel eller den første turnering, jeg spillede, som var Aussie Millions, da jeg var 20 år gammel. Jeg har altid gerne villet vinde den eller en WPT-turnering”, fortæller den glade vinder til pokerstrategy.com.

Tony Dunst er ikke bleg for indrømme, at man som pokerkyndig kommentator godt kan blive jaloux, når man uge efter uge ser den ene nyslåede millionær efter den anden, men sjældent selv får lov at spille de store finaleborde.

“Jeg tror, at alle pokerspillere oplever at blive jaloux på et eller andet niveau. Vores spil – og især turneringspoker, er sådan et ‘unfair’ spil. Set over hele livet vil nogle spillere være langt mere heldige end andre, og vi kan ikke nå en ‘sample size’, der bringer os tæt på vores ‘expected value’. Nogle gange ser man et finalebord, og man ser én, der er på vej til at vinde en frygtelig masse penge, men som egentlig er ret dårlig til poker. Man tænker: “Hold da op! Hvordan kan de sidde her, når jeg, eller én af mine dygtige venner, ikke er der”, forklarer Tony Dunst.

Læs også: Jeff Madsen fører an i stjernespækket felt på Bellagio

Det sker relativt ofte, at en amatør bliver kritiseret for at spille dårligt i pokerverdenen. Det kan egentligt virke en anelse besynderligt, da man må formode, at det er spillere som amatøren, der bevirker, at de professionelle kan leve af spillet. Det er noget, som Tony Dunst forsøger at minde sig selv om.

“Jeg prøver at huske på, at det er den samme varians, som holder de dårlige spillere interesseret i spillet, så de kommer tilbage igen. Vi har brug for, at de får nogle succesoplevelser”, fortæller Dunst.

Tony Dunst har cashet for lidt over en million dollars på lidt over otte år. WPT Caribbean var hans første store titel til CV’et.

Du kan læse hele interviewet med Tony Dunst her: Interview with Tony Dunst