Russisk stormester i skak kritiserer PokerStars’ VIP-ændringer

Initiativet til den strejke som regs på PokerStars satte i værk i starten af december havde sin grobund på et russisk pokerforum, og nu er der så mere kritik fra den kant.

Det er den russiske stormester i skak og SuperNova Elite-spiller, Alexander Grischuk, der nu tager bladet fra munden i en blog på wearepokerplayers.com.

Grischuk lægger ud med at rose PokerStars for at have være det bedste pokersite igennem tiderne, og i mange år at have leveret den bedste support som han har været ude for – ikke kun i pokermæssig henseende. I det hele taget var alt – ifølge Grischuk – fryd og gammen frem til 2010.

“Men så kom Black Friday, som var et kæmpe tilbageslag for de ledende onlinepoker udbydere (Full Tilt og PokerStars). Som jeg har forstået det, så var Black Friday skyld i, at Isai Scheinberg måtte sælge PokerStars. Det var Amaya, som overtog PokerStars. Et firma som indtil den dag kun var kendt for at at rykke Ongame-neværket fra en placering som verdens tredje største netværk ned til en placering som nummer 30. Nu kan vi så tilføje den totale udslettelse af Full Tilt.”

“Amaya begyndte at bruge små (og store), beskidte tricks. Én dag lagde de et vekselgebyr på, en anden hævede de raken på Cap-Games, eller slettede endda SNE’s mulighed for at købe sig ind i Main Events. Det faldt som en bombe, da Amaya for nyligt annoncerede, at de cutter rakeback’en for Supernova- og Supernovas Elite-spillere, ligesom de mere eller mindre helt fjerner den for highstakes.”

“Der er få motivationsfaktorer bag disse ændringer: Kløende fingre. Raken på 5/10 er ikke så høj og action er low, så man kan ikke tjene særlig meget på at cutte rakebacken her. Til gengæld kan du pisse en masse highstakesspillere af.”

Dumhed. Først at annoncere disse ændringer, og så gemme det bag en demagogi om pokeren økosystem. Det er svært at tro, at nogen vil tage denne demagogi seriøst.”

Alexander Grischuk slutter sin blog af med at komme med et par teorier på, hvorfor PokerStars kommer med sine ændringer.

“For det første: Total inkompetence. Ikke meget at forklare her. For det andet: Amaya (eller rettere deres managers) forventer nogle problemer som vi ikke kender til, og de vil derfor øge deres indtægter hurtigt og for enhver pris. Og gøre det som om morgendagen ikke findes. For det tredje: De har egentlig ikke brug for et pokersite. De er sandsynligvis ikke tilfredse med procentdelen af deposits, eller hvor hurtigt indskudende er om at blive til rake. Planen er at skifte model over til en casino/betting-butik, men at beholde den gigantiske spillerdatabase.”