patpatpanda vinder pot på $553.081

Lap Key ‘patpatpanda’ Chen sikrede sig i nat årets største onlinepot, da han kom trevejs ind mod Phil ‘OMGClayAiken’ Galfond og Tom ‘durrrr’ Dwan.

Hele $553.081 lå på bordets midte, da de tre spillere alle hver især havde trykket på all in-knappen. Men lad os lige spole tiden en anelse tilbage for at få hele forhistorien med.

‘durrrr’ er i gang med at køre alt og alle over. Døgnet forinden har han vundet $1,1 millioner og er på tidspunktet, hvor hånden finder sted, godt i gang med at gentage kunststykket.

‘patpatpanda’ er en del af Macau-slænget som er vant til at spille om millioner og atter millioner i den sydkinesiske provinshovedstad, men online har han slet ikke kunne få det til at fungere. Sammen med Gus Hansen og Guy Laliberté var han en af sidste års absolut største onlinetabere. Han har dog de seneste par dage fået rettet en smule op på indtjeningskurven.

‘OMGClayAiken’ burde ikke behøve nærmere præsentation. Udover at være en af de største rensemaskiner på nettet, så brillerer han også ved at være utrolig stabil og driftsikker. Han har vundet over $7,5 millioner på Full Tilt Poker igennem tiderne, hvilket er et tal, som taler sit eget tydelige sprog.

Allerede preflop bliver potten pumpet godt i vejret. ‘patpatpanda’ 3-better, Galfond 4-better, inden både ‘durrrr’ og Macau-highrolleren kalder. Der er altså allerede $24.250 i puljen, da floppet falder:

Og så eksploderer det hele ellers. ‘durrrr’ lægger ud med at gå all in for $17.572, inden ‘patpatpanda’ potter til $77.167. Galfond svarer igen ved at gå all in for $259.178, ‘patpatpanda’ betaler.

‘patpatpanda’:

OMGClayAiken’:

‘durrrr’:

Procentfordelingen er klart i Phil Galfonds favør. Den amerikanske PLO-haj har over 37 procents chance for at vinde hånden og 11% for at splitte den med med ‘patpatpanda’. ‘durrrr’ og ‘patpatpanda’ har henholdsvis 24 og 26 procents chance for at nappe hånden. De procentstaser vender turn-kortet imidlertid godt og grundigt op og ned på:

‘patpatpanda’ er nu storfavorit og skal egentlig kun bekymre sig om, at ‘durrrr’ ikke fanger en flush på river.

River:

‘patpatpanda’ vinder potten på $553.081 – det svarer til over tre millioner kroner.