PartyPoker skrotter de beskyttede borde: – Grinderne er velkomne
Tilbage i februar i år rystede PartyPoker størstedelen af online pokersamfundet, da man indførte en ny “Protected Table” politik.
Den nye politik betød reelt, at mindre dygtige spillere havde adgang til flere borde i pokerklienten, og at borde med en høj procentdel af nye og/eller tabende spillere skjultes for de spillere, som havde været vindende igennem længere tid.
Begrundelsen for det nye system hed dengang, at “hvis nye spillere ikke har en god oplevelse med at spille, vil de fleste blot forlade spillet efter én session og aldrig komme tilbage. Det er derfor i pokerens – og i særdeleshed specifikt vores eget pokerrums – interesse, at sikre nye spillere får en god oplevelse i det mindste de første par sessions”.
Ny Head of Poker skrotter de beskyttede borde
PartyPokers nye Head of Poker Jeffrey Haas (som tidligere har besat stillingen som Director of Strategy & Business Development hos PokerStars) skrotter nu den meget omdiskuterede spiller-segregerings politik, som PartyPoker indførte tidligere på året, skriver PokerFuse Pro.
Da PartyPoker tidligere på året indførte den nye politik om at dele spillerpuljen og beskytte nye spillere, kom der ikke en officiel udmelding, og blev kun bekræftet officielt efter et regulært ramaskrig blandt pokerspillere havde gjaldet ud på 2+2 forummet. Her opdagede nogle opmærksomme spillere ved at tilfælde det nye system. Ikke overraskende skabte det hurtigt vrede og kritik hos mange pokerspillere, som prompte forlod netværket i protest.
Læs også: PartyPoker i unåde hos pokerspillere
Den nye Head of Poker hos PartyPoker, Jeffrey Haas, ønsker også at gøre det klart for PartyPokers spillere, at selskabet “reserverer retten til at tilbyde pokerspil under de vilkår som selskabets regulatorer tillader og at det er ikke åben for diskussion”, men indrømmer samtidigt at spillerne fortjener at blive gjort opmærksom på forholdene, så de “kan træffe velinformerede beslutninger om hvorvidt de ønsker at spille på vores sites”.
Systemet virkede men blev misbrugt
Iflg. Haas skrottes systemet med de beskyttede borde ikke, fordi det ikke virkede, men fordi det blev misbrugt, som mange havde frygtet.
“Nye spillere starter med at spille flere hænder og sessions efter de har lavet deres første indbetaling. Spillerne på disse borde spiller også flere hænder mellem deposits. Nogle spillere startede med at udnytte systemet, og denne funktion tjener ikke længere et godt formål hvis den bliver udnyttet og manipuleret med”, sagde den nye Head of Poker hos PartyPoker.
Samtidigt anerkender Haas at presset fra pokersamfundet har spillet en rolle:
“Tak for at lægge pres på os. Nogle gange kan det være enormt hjælpsomt for et selskab som vores. Det tvinger os (på en god måde) til at arbejde videre med ting som er blevet sat på sidelinjen pga. mere (selvopfattede) vigtige emner”, sagde Jeffrey Haas.
Grinderne er velkomne
For at sikre at økologien stadig er fornuftig vil PartyPoker nu komme op med nogle nye initiativer for at tillokke og holde på nye spillere, men han slår samtidig fast, at det ikke skal ske på bekostning af grinderne.
Ifølge Haas er det en balancegang som skal findes, og han ønsker også at tiltrække flere grinders til bordene.
“Vi må ikke glemme, at vi engang allesammen var begyndere. Grinding er en vigtig del af online poker oplevelsen, og det er vores mål og ambition at genoplive den oplevelse”, sagde Haas.
PartyPoker har mistet mange spillere og omsætning fra online poker i de seneste to år, og Jeffrey Haas lover nu at sætte alle sejl til for at vende situationen. Han anerkender dog, at der er lang vej hjem:
“Vi er i en ‘chip and a chair’ position, og får brug for at stacke up på goodwill meget snart”, slutter han af.
Danske Spil Poker påvirkes også
Beslutningen om at skrotte de beskyttede borde får også betydning for spillerne hos Danske Spil Poker, der som bekendt deler pokernetværk med PartyPoker.
Danske Spils pokerspillere har således også været påvirket af de beskyttede borde siden PartyPoker indførte ændringen i februar, men det får altså nu en ende.