Negreanu: – Poker er for kvinder, hvad romantiske bøger er for mænd

Online poker – og poker i almindelighed – trives generelt godt på globalt plan, hvor millioner af spillere grinder den ud online eller live i pokerklubberne, på casinoerne eller i de altid lukrative home games. Sådan har det været de sidste 12 år, siden Chris Moneymaker kickstartede pokerboomet ved at kvalificere sig online til WSOP Main Event. Resten er, som man siger, historie.

Til trods for millioner af mennesker hver dag sætter sig til pokerbordene – enten i cyberspace eller den virkelige verden – og har gjort det i mere end et årti, er der stadigvæk langt mellem medlemmerne af det svage køn ved bordene. Pokerverdenen er i den grad domineret af mænd, og foruden de obligatoriske massage-piger og kvindelige pokerjournalister, er der ikke mange kvinder til stede, når f.eks. EPT Main Event løber af stablen et sted i Europa.

Daniel Negreanu har fornylig været en tur i interview-møllen hos PokerListings, hvor den karismatiske Team PokerStars Pro bl.a. kommer med sit syn på, hvorfor så få kvinder – efter så mange år – spiller poker.

“Jeg tror for det første, vi er forskellige. Mænd og kvinder er ikke ens. Vi har forskellige kroppe, hormoner og vi har forskellige interesser. Du kan lige så godt spørge: ‘hvorfor køber flere mænd ikke romantiske bøger’? Romaner købes først og fremmest af kvinder, eftersom kvinder har en tendens til at være mere interesserede i romantik. Mænd har en tendens til at være mere interesseret i konkurrenceprægede ting, som poker. Jeg tror ikke der er noget rigtigt eller forkert i det, jeg tror bare det er mindre sandsynligt, at kvinder generelt engagerer sig i spil som skak og poker”, siger Negreanu, som heller ikke har noget konkret bud på, hvordan vi skal lokke flere medlemmer af det smukke køn til bordene.

“Findes der noget specielt vi kan gøre for kvinder, for at få dem til at nyde poker mere? Nej! Jeg kan ikke komme på noget. Måske ikke bande ved bordet eller være uforskammet mod kvinderne, men sådan er det i forvejen i alle aspekter af livet… ikke at være vulgær. Så jeg kan ikke komme på noget specifikt for poker. Jeg mener, vi har kvindeturneringerne, som jeg synes er rigtigt fint, men hvis du spørger nogle feminister, vil de mene af kvindeturneringerne er nedværdigende for kvinder”.

Skal vi tro Daniel Negreanu kommer vi altså ikke til at se mange flere kvinder ved pokerbordene i de kommende år, og der er heller ikke det store der kan gøres, for at gøre kvinderne mere interesseret i at gnubbe albuer med os ved bordene. Hvis vi her på redaktionen må komme med et bud, kunne det måske hjælpe, hvis flere mandlige pokerspillere vægtede personlig hygiejne ligeså højt som deres bankroll. Efter 14 timers grind, 7 kopper kaffe og 15 smøger, kan det tænkes drageånden skal tæmmes med en TicTac. Bare en tanke…

Der findes selvfølgelig en lille elite af kvindelige pokerspillere, som har bevist at kvinder sagtens kan være med i denne mandsdominerede verden. Vanessa Selbst er at betragte som den bedste kvindelige pokerspiller i verden med næsten $12 mio. i live gevinster i karrieren, hvilket placerer hende på en øjeblikkelig 23. plads på Hendon Mobs liste over de mest vindende pokerspillere gennem tiderne.

Du kan læse hele interviewet med Daniel Negreanu her.