Bør man nogensinde folde nuts i PLO?

’Nuts’ hedder det, når man har den bedst mulige hånd. Nødderne på dansk. Skal man nogensinde folde, hvis man sidder med nødderne? Nej, vel?

Undertegnede er glad for at spille $0,25-$0,50 og $0,5-$1 PLO, og nej, jeg har aldrig foldet nødderne. Der er mange gange hvor jeg bagefter havde ønsket, at jeg havde gjort det, men jeg har aldrig for alvor bagefter tænkt, at jeg burde have foldet. Jeg havde jo nødderne!

Pro’erne kan finde ud af at folde nødderne. De mener faktisk, at det somme tider er ganske nemt at smide nuts. Er du mistroisk? Lige om lidt kommer der et eksempel, der vil vise dig, hvordan det faktisk kan være ret tosset IKKE at skille sig af med nødderne.

Men først en bemærkning: HVIS du nogensinde vælger at folde nødderne på et mindre cashgame PLO-bord, er det sikkert at konkludere, at du dermed tilhører en meget sjælden race. Men måske en dag… Måske en dag.

Du sidder med og du limper ind fra small blind.

Big blind checker, og tre andre spillere er således med.

Floppet er

Du siger fuld pot fra din small blind position.

Big blind siger reraise fuld pot.

En folder.

Og ham på knappen siger re-reraise fuld pot.

Du ved, at hvis du caller den her, så er det for alle dine penge. Spørgsmålet er så, om du rent automatisk bare skal tonse skillingerne til midten her..?

Vi vælger at stole på vores nuts, og vi vender kortene for at se, hvad det er, der foregår her:

Big blind har

Spilleren på knappen har:

Vi tæller procenterne sammen.

Dine procenter for at vinde hånden ene og alene: 0,00%

Dine procenter for at dele hånden er 10,06%

Knappens chance for at vinde hånden er 39,64%

Han har 10,06% for at dele med dig.

Big blind har 50,30% chance for at vinde hånden, og kan aldrig dele den.

Du er stort set færdig, selv om du har nødderne lige nu. Hvis du caller knappens re-reraise, så satser du alle dine penge med kun 10 procents chance for at dele potten med en anden spiller.

Så kan du nu finde på at smide nuts? Nej, vel?