Interview med Anders Jensen: PokerSnowie virker umenneskelig stærk

Debatten om programmet PokerSnowie har raset både i udlandet og herhjemme, hvor meningerne om træningsværktøjet umiddelbart virker til at være delte. Cash game-hajen og pokereksperten Anders Jensen har i længere tid arbejdet og eksperimenteret med PokerSnowie. Han er foreløbigt nået til den konklusion, at PokerSnowie har fat i den lange ende, og ville være en skrap modstander for langt de fleste spillere.

“Det er svært at vurdere, hvor god den er, da min menneskelige hjerne ikke kan finde ud af, om den er balanceret, men umiddelbart virker den umenneskelig stærk. Jeg vil gerne stikke ud på, at en random mid-stakes spiller ikke vil kunne slå den,” fortæller Anders Jensen.

PokerSnowie er et program, der forsøger at hjælpe brugeren med at spille det, man populært kalder GTO, som står for ‘Game Theory Optimal’. Spiller man perfekt GTO, skulle man gerne være fuldstændigt fri for huller i sit spil, som modstanderne ellers ville kunne have forsøgt at udnytte. GTO er naturligvis ikke helt så nemt, som det måske kan lyde, og de spillere, som kommer tæt på perfektionen, kan nok godt regne med at save i hvert fald de lavere ‘stakes’ midt over.

En central del af PokerSnowie er den virtuelle ‘bot’, som man kan spille mod i programmet. Mod den kan du spille i diverse formater, som du så efterfølgende kan få analyseret med henblik på at finde eventuelle fejl og mangler i dit spil. Mange har forsøgt at banke ‘Snowie’, og det er da også kommet frem, at ‘botten’ måske har et par tendenser, som man kan udnytte. Som Anders Jensen påpeger overfor PNN.dk, så er det imidlertid ikke så vigtigt, da man jo i stedet skal forsøge at bruge redskabet til at forbedre sit eget spil, og ikke nødvendigvis bare prøve at slå den – det er der jo ingen penge i.

 

 

“Jeg synes, det er et utroligt stærkt program, og i træningsøjemed kan man bruge det til rigtigt meget. Til at analysere dit spil online er det ubrugeligt, da den ikke kan analysere de hænder, du har spillet mod de dårlige spillere. De hænder spiller du jo ikke ud fra et spilteoretisk synspunkt, men ud fra et exploitive synspunkt. Mod de stærke spillere er den fantastisk på analysen, men mod de dårlige vil du typisk tage en linje, der ikke er spilteoretisk korrekt, og så kan du ikke bruge Snowie til noget, da den ikke kan finde ud af, hvorfor du gør, som du gør,” forklarer Anders Jensen.

Læs også: TV: Se “Jungleman” spille Heads Up mod PokerSnowie

PokerSnowie påstår, at ‘bottens’ spil er perfekt balanceret og altså spiller perfekt GTO. Programmet er udviklet af de samme folk, som for år tilbage udviklede et lignende program til brug for backgammon-spillere. BGSnowie, som det hed, fik hurtigt succes, og var uden tvivl med til, at backgammon i onlineuniverset tog et voldsomt dyk nedad. Også Anders Jensen, der selv er en habil backgammon-spiller, husker ganske tydeligt, da de første ‘bots’ gjorde deres indtog  i backgammon-universet.

“Jeg har spillet med PokerSnowie en del nu, og det er et rigtigt stærkt program. Det virker som om, udviklerne kan have ret i, at den er perfekt balanceret. Altså PokerSnowie gør en masse underlige ting, og der kan man kigge på Backgammon, hvor den første ‘bot’ også gjorde nogle meget mærkelige ting. Folk sagde, at ‘det var helt sindsygt, det den lavede, og den aldrig ville være god’. Men den her ‘bot’ begyndte bare at vinde over alle. Det samme har været tilfældet for PokerSnowie – den har fået kritik for at gøre nogle mærkelige ting, men det, synes jeg, hverken er et argument for, at den skulle være god eller dårlig,” fortæller Anders, der også selv har haft sine problemer med PokerSnowie.

Læs også: Highstakesspilleren: Jeg kan ikke forestille mig andet, end at PokerSnowie er begyndelsen til enden

“Jeg har måske spillet 10.000 hænder mod den nu, og jeg bliver da ikke knust, men jeg vil skyde på, at jeg taber med 3-4 big blinds over 100 hænder. Det er svært at sige, for jeg har jo prøvet at lave en masse forskellige ting mod den. Bare lave nogle mærkelige linjer for at se, hvordan den reagerer. Den ser fandme stærk ud…,” siger Anders, der hurtigt vender tilbage til sin største anke mod analysedelen i PokerSnowie.

“Der, hvor den halter, er mod fisk eller mindre gode spillere, der har nogle ‘leaks’, som du så prøver at udnytte i dit spil. Der vil Snowie selvfølgelig give dig en stor fejl. Lad os sige, at du laver et stort bluff,, som mod en balanceret spiller ville være uprofitabelt, men mod en spiller der folder 90 %, kan være helt fint. Der vil Snowie give dig en kæmpe fejl for bluffet, selvom det jo konkret ikke er en fejl.”

PokerSnowie er allerede blevet et populært stykke software i pokerverdenen, hvor mange forøger at forbedre deres spil med hjælp fra det omdiskuterede stykke software. Mange ville kunne have nytte af programmet, men i følge Anders Jensen vil det være mest relevant for spillere, der ikke frekventerer de helt dyre spil.

“Snowie vil kunne hjælpe enormt mange mindre erfarne spillere med at spille mere strømlinet, så folk ikke kan udnytte dem. De vil få en rigtigt god base for at udvikle sig, så de kan vinde i mid-stakes. Jeg vil sige, at Snowie primært henvender sig til mid-stakes spillere og til dels low-stakes spillere. Som træningsværktøj, hvor du kan sidde og spille mod den, er den helt vildt god. Med hensyn til analyse kommer den nok aldrig til at virke 100 %,” afslutter Anders Jensen i denne omgang.

Læs også: Anders Jensen interviewer folkene bag Snowie

Debatten om PokerSnowie har i flere dage raset på bl.a. Pokernet.dk, hvor mange brugere har givet deres besyv med. Det foreløbige resultat af debatten kan du læse her: PokerSnowie – Er det et Scam?

Læs med på Søndag, hvor vi bringer anden del af interviewet med Anders Jensen. I denne del vil det handle om de potentielle konsekvenser, som PokerSnowie og lignende software potentielt kan få for pokerindustrien, hvor mange såkaldte ‘bots’ allerede spiller lystigt med på diverse pokersites.