Highstakesspilleren: PokerSnowie så tæt på uslåelig som muligt

PNN.dk fik en gylden mulighed for at tale med en international highstakesspiller, der har været med til at teste PokerSnowie. Vi kan desværre ikke afsløre hvem der er tale om, men vedkommende er highstakesspiller, der til dagligt begår sig på nogle af nettets højeste takster og som derfor ikke lige nu vil vise hele verden at han spiller GTO. Spillet er No Limit Hold’em cashgames.

Da PNN.dk taler med ham, har han testet PokerSnowie intensivt i lidt over en måned. Og at sige, at han er decideret blæst omkuld af programmets egenskaber er nærmest ikke engang dækkende. Highstakesspilleren mener ganske enkelt, at PokerSnowie har gjort det umulige: Løst No Limit Hold’em.

Det, som vi har med at gøre her, er, at folkene bag programmet har udviklet en hjerne, som kender den optimale måde at spille en hånd på. Teknisk set kunne folkene bag sætte hjernen til at spille poker og så ville den være uslåelg – men de har valgt at lave en kommerciel løsning i stedet – hvor de sælger en licens til at ’spørge hjernen’,” siger highstakesspilleren, der her henviser til PokerCoach den ene af programmets to features.

PokerCoach er den del af programmet, der tillader dig at importere og analysere hænder, som du har spillet for rigtige penge på alle de store online pokersites og netværk. Her vil PokerCoach hurtigt fortælle dig hvilke hænder, som du har spillet, der indeholder både små og store fejl.

Og skal vi så ikke få begreber som ’uslåelig’ og ’små og store fejl’ af vejen? For hvem siger, hvad der er en fejl? Og hvem bestemmer hvad der er ’uslåeligt?’ Hvordan kan vi bare slynge den slags vilde påstande ud?

 

 

 

Den optimale strategi

Forklaringen hedder GTO – Game Theory Optimal – og det går ud på at spille efter en strategi, der ikke kan udnyttes. Hvis vi nu tager et eksempel:

Du er fremme ved riverkortet og nu bør det være sådan, at hvis du stikker ud, bør du valuebette 2/3 af gangene og bluffe 1/3 af gangene. Hvis du holder dig til det princip, ved din modstander aldrig hvornår du gør hvad. Du spiller efter en strategi, som dine modstandere ikke kan udnytte – heller ikke selv om de bevæbnet til tænderne med hjælpeprogrammer. Det er GTO.

Higstakesspilleren, der har testet PokerSnowie i over en måned, definerer det således:

”GTO er i bund og grund en måde at spille på, som er balanceret mod alle strategier – den optimale strategi så at sige. Der ingen strategier, der kan slå den strategi. Det vil sige, at det bedste man kan håbe på mod den strategi er at breake even,” fortæller highstakesspilleren.

Når du snakker om den optimale strategi, er det så uanset din modstanders modtræk?

” Ja, strategien tager ikke hensyn til modstanderens historik/stats eller strategi.”

Så det er med andre ord et hjælpeprogram, der kan hjælpe di g til at spille dine hænder perfekt?

”Ja, det svarer til at have et poker-orakel, som du til hver en tid kan spørge til råds efter en hånd: skulle jeg have foldet river? Skulle jeg have bettet turn? Og så videre.”

Køber du så det – altså at det er et orakel?

”Ja,” svarer vores highstakesspiller. Uden at tøve. Uden omsvøb. Han forklarer sig:

”Jeg har brugt det intensivt i over en måned, og jeg er ret sikker på, at det er så tæt på uslåeligt, som man kan komme. Min vurdering er helt sikkert, at det er langt bedre end noget menneske.”

Hvad har det så betydet for dig at bruge programmet i en måned?

”At jeg er blevet mærkbart bedre. For eksempel kan programmet fortælle dig hvilke ranges du bør spille preflop. Hver gang man er i tvivl om en hånd, man har spillet – og så får svar bagefter, bliver man lidt klogere til næste gang. På den måde kommer ens egen strategi tættere og tættere på GTO. Hvis man altså lærer af sine fejl.”

Hvordan kan det være, at du har fået muligheden for at teste programmet – det er jo ikke tilgængeligt endnu..?

”Nej, men de skulle jo bruge nogen til at teste programmet. Til gengæld for at teste det, giver jeg så noget feedback til dem. Hvad der skal forbedres i interface og meget andet.”

Troede du for en måned siden, at du i dag ville sige, at det er langt bedre end et menneske kan blive?

”Jeg var ekstremt skeptisk. Jeg havde meget svært ved at forestille mig, at man skulle kunnet have løst NLHE poker, da det er et helt ekstremt komplekst spil. Så nej.”

Du siger ’løse No Limit Hold’em’. Det mener du simpelthen er sket?

”Ja. Programmet har stået og spillet mod sig selv i årevis. Det har haft tid til at regne tingene ud.”

Lidt skræmmende at tænke på, at du mener, at du er blevet mærkbart bedre i løbet af bare en måned med det her program..?

”Ja, jeg arbejder også på fuld tryk…mens jeg har det for mig selv.”