Galt eller genialt?: Kinesisk politi putter ‘most wanted’-ansigter på pokerkort

At dekorere et sæt spillekort med motiver af biler, heste eller endda letpåklædte mænd og kvinder er ikke ligefrem noget nyt påfund, men alligevel er det lykkedes politiet i den kinesiske region Guangxi at komme på en ny og innovativ måde at få vendt de lokales spillelyst til egen vinding. I stedet for en trimmet mande-overkrop eller en veldrejet kvinde-numse er det nemlig billeder af cyberkriminelle på fri fod, der pryder forsiderne på kortene. Det skriver Crienglish.com.

Kina pokerkort cyberkriminelleSpillekortene er en nytænkning af de velkendte ‘most wanted’-plakater, som vi kender dem fra Westernfilm, og har udover billeder også informationer om de mange cyberkriminelle påktrykt. I alt 248 eftersøgte personer har fået plads på spillekortene, der på nuværende tidspunkt er trykt i 15.000 eksemplarer. Helt i tråd med Western-temaet, er der desuden en dusør for at hjælpe politiet til oplysninger, der sender en af de eftersøgte spillekorts-modeller i fængsel. Dusøren lyder på ¥2.000, hvilket svarer til lige over 2.000 danske kroner, men endnu er der ingen forlydender om, hvorvidt initiativet har givet pote.

Til gengæld har mange kinesere været inde at kommentere på det nye tiltag på Weibo, der er den kinesiske pendant til Twitter. @QingMingLingXiao joker blandt andet “Hallo, er det politiet. Jeg tror, jeg lige har set hjerter konge”, mens @ZuiAYanJianWei skriver: “God idé! Man kunne også udgive spillekort med information om forsvundne børn”.

Det kan være nogen af landets cyberkriminelle pludselig bliver nødt til at stoppe med at frekventere det ugentlige pokergame, hvis disse kort kommer på bordet.