Dagens hånd 84: Guy Lalibertés største pot

Guy Laliberté er en mand med mange kasketter. Cirque de Soleil-grundlægger, filantrop, gøgler, pokerspiller og ifølge Forbes Magazine en af verdens 500 rigeste mænd. $2,6 milliarder – 14,6 milliarder danske kroner – vurderer Forbes Magazine, at Guy Laliberté er god for.

Den formue er nok også den primære grund til, at ingen ligefrem har ondt af Guy Laliberté i forhold til hans enorme underskud på pokerspillet. Guy Laliberté ønsker selv at spille mod verdens bedste spillere, han insisterer ligefrem på det. Det har gjort ham til historiens største hval inden for online poker.

Og skal vi for en god ordens skyld lige slå poker-definitionen på en hval fast:

En hval er en stenrig person, der samtidig er en pokerspiller med store mangler i sit spil – en hval behøver ikke at være en decideret dårlig spiller, men når hvalen spiller mod verdens bedste spillere (‘hajerne’ red.) er det ligegyldigt, om han er en habil spiller – han vil igen og igen og igen blive straffet. Måske ved hvalen udmærket selv, at der er plads til forbedringer, men han er ganske enkelt ligeglad. Han vil spille mod de bedste. Han har råd til at tabe.

Sådan er Guy Laliberté.

Læs også: Dagens hånd 66: Det største ræs i historien?

Og: TV: Laliberté til PNN.dk: Det gør altid ondt at ryge ud!

Guy Laliberté er efter alle tilgængelige data at dømme den pokerspiller, der har tabt fleste penge på online poker. Men ingen taber alle potter – heller ikke Guy Laliberté.

Hånden:

Vi skal tilbage til den 12. september 2008. Scenen er det gamle Full Tilt Poker. Spillet er No Limit Hold’em $500/$1.000. Spillerne ved bordet er:

trex313 (Hac Dang), OMGClayAiken (Phil Galfond), durrrr (Tom Dwan), patatino (Guy Laliberté), regista8 (anonym spiller).

durrrr folder, Laliberté caller, regista8 folder, trex313 caller fra small blind, og Phil Galfond gør det nu til $5.000 fra big blind. Laliberté caller og trex313 caller.

Tre spillere til floppet:

Og så er der ellers action: trex313 checker, Galfond better $9.200, Laliberté raiser til $35.000, trex313 reraiser til $88.000, Galfond folder, Guy Laliberte går all in for $302.000 og trex313 caller sine resterende $293.000.

$619.000 – 3,5 millioner kroner – på midten før turn og river.

Og tid til at se nogle kort:

Guy Laliberte: – dame høj. Flushdraw.

trex313: – knægt høj, straightdraw og et ubrugeligt flushdraw.

Turn:

River:

Guy Laliberté vinder sin største onlinepot nogensinde – med par 2.