Nyt indspark i USA: Det kan poker lære os
Poker har hårde kår i USA i disse år. Online poker er mere eller mindre forbudt, og flere af de positive tiltag, som er blevet forsøgt, har meget lidt succes. To steder, hvor der er lovligt at spille onlinepoker er Delaware og Nevada, men heller ikke her er der nogen succes at spore, da mængden af pokerspillere simpelthen er for lille. Derfor ligger udbyderne lige nu i forhandling om at slå de to staters ‘player pools’ sammen, så der kan skabes lidt mere trafik på markedet.
Gambling bliver sjældent diskuteret i specielt positive vendinger i USA, hvor mange politikere sidestiller poker med sportbetting og casinospil. En økonomiprofessor har nu meldt sig ind i debatten, hvor han argumenterer for, at gambling og poker i særdeleshed også er enormt lærerige hobbyer, der udvikler stærke kompetencer.
Matthew Rousu, der er professor i økonomi ved Susquehanna University skriver bl.a. at en undersøgelse fra universitetet i Chigaco fortalte, at de dygtige spillere ved WSOP Main Event havde en positiv ROI (Return on Investment red.) på 30 %, men de uerfarne havde en negativ én af slagsen på 15 %. Han nævner derudover et forskningsprojekt fra University of Pennsylvania, der konkluderede, at mængden af de evner, som er nødvendige for at spille poker, svarer nogenlunde til den mængde, som er nødvendig for at spille golf. Hvordan i alverden de har fundet ud af det, melder historien desværre ikke noget om.
Dernæst nævner Rousu en lang række kompetencer, som pokerspilleren og gambleren opbygger. Kompetencerne er delt i fire hovedkategorier: Matematik, strategi, og følelsesmæssig modenhed og ‘Money Management’.
Om strategi skriver Rousu bl.a.: “A poker player learns through experience that randomizing their play is important. An exploitative strategy is one where you realize an opponent is making an inferior choice, and you vary your play to exploit that poor choice. A poker player seizes upon these opportunities. Once again, the skills learned at the poker table are transferrable to the real world.”
Rousu har bragt hele sin analyse i magasinet The Federalist, og man kan kun håbe, at hans grundige arbejde kan skabe yderligere debat i USA, hvor flere efterhånden har plæderet for, at poker nu engang er et vidensspil, hvor de dygtigste spillere kommer ud på toppen.
Du kan læse hele den glimrende artikel her: What Poker Teaches Us