Gus Hansen om online øretæver: – Jeg er ikke Bill Gates
Hvis man følger med i PNN.dks reportager om Gus Hansens bedrifter på Full Tilts nosebleed takster, vil man vide at han har haft et frygteligt år.
Kigger man på Gus Hansens 2013-regnskab på highstakesdb.com, er han nede med $7.5 mio. fordelt på 159.000 hænder.
Det har dog ikke altid været sådan for Gustav. Engang var han en af de mest frygtede modstandere både online, men så sandelig også ved pokerbordene i den virkelige verden.
Gus er også kendt for at være en chef i backgammon regi, hvor han ikke er bleg for at kaste sig ud i spil om svimlende beløb mod rigmænd og andre gamblers. Og så siger rygterne også, at Gus har vundet pæne summer i Open Face Chinese poker.
Men hvad er det så der går galt for Gustav, når han nærmest dag efter dag sprøjter penge ud i cyberspace på Full Tilts dyreste takster?
Det gav han svaret på i et interview med flopturnriver.com tidligere i år:
“Jeg giver skylden på lidt af det hele. For det første, tror jeg, at jeg har været en smule rusten. Jeg havde stort set ikke spillet online i halvandet år, og kom så tilbage og sprang direkte ind midt i spillet, hvor jeg spillede mod de hårdeste spillere på alle bordene stort set. Omaha HiLo, Triple Draw, Pot Limit Omaha, Mixed Games whatever… og spille mod de bedste spillere og være lidt rusten. Det er ikke godt. Jeg har også været lidt sløset, lidt doven og har ikke forberedt mig godt nok når jeg sætter mig ned. Jeg sætter mig ned, men måske kører der et TV-show i baggrunden. Jeg har heller ikke været heldig, det vil jeg sige. Det håber jeg i hvert fald ikke, for det ville være meget, meget skidt, hvis jeg havde været heldig og tabt så meget på samme tid”, smågriner Gus og kalder det for en “dødbringende kombination” mellem at være rusten, ikke spille sit A-game og at løbe dårligt, som har kostet ham de mange penge i år.
“Jeg er ikke Bill Gates”
Men hvorfor vælger Gus at spille mod de allerbedste, når han ved han er rusten og ikke specielt godt kørende, for at sige det mildt?
“Det er en del af den sindssyge jeg talte om tidligere”, siger Gus og fortsætter, “nej, men det er en ting jeg nok har gjort igennem hele min karriere, og det hjalp mig meget tilbage i de dage, da jeg startede med at spille backgammon. Der steg jeg gennem rækkerne meget hurtigt fordi jeg altid sikrede mig at der var en eller anden at lære fra, og det er lettere at lære når man spiller mod bedre modstandere. Så på den måde er det noget jeg altid har gjort, men jeg burde måske være lidt mere forsigtig, fordi det er selvfølgelig sværere at vinde, når man altid vælger de bedste modstandere. Og med mine resultater – jeg er ikke Bill Gates – så bliver jeg nødt til at vende det her rundt eller sætte farten en smule ned. Så forhåbentlig kan jeg vende det her rundt, men også være en smule mere selektiv i fremtiden”, siger Gus.
Er Gus ludoman?
At Gus tidligere på året sagde, at han ville sætte farten ned, hvis han ikke fik vendt skuden, men absolut intet har ændret i sine spillevaner på Full Tilt, får nu Rob King fra flopturnriver.com til at stille spørgsmålet: “Er Gus Hansen en ludoman?”
Her stiller Rob King spørgsmålet:
“Vi er nødt til at spørge os selv, hvorfor Gus bliver ved at gøre dette. Det ser ud som om han bliver udspillet af den nuværende elite i online cash games, og har tabt mere end en formue ved at spille dem. Hans sponsoraftale med Full Tilt dækker ikke disse tab, rent faktisk tvivler jeg på det overhovedet kradser overfladen”.
“Jeg er nødt til at overveje hvorfor Gus gør det her. Der er måske et krav i hans Full Tilt kontrakt om at spille bestemte spil, men uanset hvad straffen måtte være for at bryde kontrakten, kan den ikke være værre end de tab han synes at have hver måned.”
Her på redaktionen vælger vi at tro på, at Gus stadig har styr på sagerne, men det er dog bemærkelsesværdigt, at han tilsyneladende ikke ændrer sin strategi, når han trods 159.000 hænder i år, stadig ikke har fået banket rusten af sig.
Interviewet som du kan se herunder stammer fra marts måned, hvor Gus var i London i forbindelse med EPT.