Poker-demonstranter: Boykot kostede PokerStars $1,3 millioner

Sjældent har pokerspillere være så gode til at organisere sig, som efter PokerStars under ledelse af Amaya i november måned offentliggjorde en række indhug i deres loyalitetsprogram. Hurtigt blev der arrangeret en mere end 1.000 mand stor boykot i starten af december måned, men som følge af en række julekampagner henvendt til hobbyspillerne, fik protesten ikke gjort det indhug i rake og playerpool, som mange af de utilfredse kunder havde håbet på.

Læs også: Sasuke og Hecklen deltager i PokerStars-boykot
Læs også: 
Forhayley om PokerStars boykot: – Vi må gribe ind øjeblikkeligt!

Derfor blev en ny boykot planlagt af protestgruppen ‘WeArePokerPlayers’ i den første uge af januar måned, og nu har gruppen så offentliggjort deres vurdering af protestens gennemslagskræft. Blandt andet skriver gruppen, at PokerStars som følge af deres januar-boykot har tabt hvad der svarer til $1.386.000 i rake-indtægter. De fordeler sig på henholdsvis SNG’er ($665.000), Spin & Go’s ($318.000) og Cashgames ($1,15 millioner), hvorefter de 35 procents benefits er trukket fra. Desuden påpeger gruppen også, at der ikke var nogen ændringer at se på de laveste cashgame, SNG og Spin & Go-stakes. Til gengæld var der 22,6 procent mindre trafik på $60 Spin&Go’s i perioden, mens $100-niveauet så et dyk på 21,1 procent.

Endelig har gruppen ligeledes analyseret på, hvor der rent geografisk var størst indhug i trafikken fra i den pågældende uge, og mens lande som Costa Rica (63,5 procents nedgang), Malta (54,8 procents nedgang) og Uruguay (52,1 procents nedgang) topper listen, så var de rigtig mange af de østeuropæiske lande også gode til at finde andre græsgange end PokerStars i perioden. Herhjemme gik boykotten tilsyneladende over hovedet på spillerne, eftersom der blev noteret en øget trafik fra danske IPer i dagene efter nytår.

PokerStars har endnu ikke været ude at kommentere på protesten, ligesom de var i december måned.