Klasseforskel: Odd_Oddsen udraderede norsk politiker

Så er vi i gang, og nu er vi færdige. Odd_Oddsens stærkt omdiskuterede udfordring af de norske politikere blev i dag sat i gang. Modstanderen var som bekendt Erlend Wiborg, der var den første politiker til at sige ja til pokerproffens udfordring. De to kombattanter spillede i dag deres første session, som også endte med at blive den sidste.

Ved 18-tiden gav Erlend Wiborg nemlig op, da han mente, at han allerede var for langt bagud. På det tidspunkt var Ola ‘Odd_Oddsen’ Amundsgård i front med over 2.500 big blinds, hvilket vidner om et helt abnormt overtag i spillet.

Reglerne for dysten var som følger:

  • Der skulle spilles 10.000 hænder i varianten Heads Up Pot Limit Omaha.
  • Begge spillere fik uddelt 10.000 fiktive norske kroner og blinds i matchen var 0,5/1.
  • Der skulle spilles minimum to borde.
  • Den spiller, som sad med flest jetoner efter 10.000 hænder, havde vundet. Hvis en spiller gav op, havde han tabt.
  • Matchen skulle være færdigspillet senest d. 7. maj.

Flere af ovenstående regler viste sig dog at være unødvendige, da Ola ‘Odd_Oddsen’ Amundsgård fuldstændigt smadrede sin modstander til ukendelighed på lidt over tusind hænder. Efter dem var stillingen, at ‘Odd_Oddsen’ førte med 12.666 mod Wiborgs 7.334. Det betyder med andre ord, at den norske omaha-haj vandt 2.666 big blinds fra den norske stortingspolitiker på bare 1.000 hænder.

Den voldsomme forskel i evner ved pokerbordet blev da også for meget for Erlend Wiborg, der valgte at give op efter bare en enkelt session. Han var dog ikke sen til at anerkende modstanderens evner.

“Jeg er så langt bagud. Vi har spillet over tusind hænder. Jeg mægtig imponeret. Jeg vidste, at jeg ville komme til at tabe, men jeg mærkede også, hvor meget koncentration, der kræves, i tillæg til at være god til matematik. Der mærkede jeg også, hvor god Ola var. Dem, som hævder, at poker handler om held, bør se den dyst, som vi havde i dag”, fortæller en ærlig Wiborg til det norske webmedie Side3.no.

Modstanderen, Ola ‘Odd_Oddsen’ Amundsgård, var naturligt nok mere end tilfreds med udfaldet på matchen, som han længe har set frem mod.

“Det er dejligt at få vægten taget af skuldrende. Der stod meget på spil, både for pokersporten i Norge og økonomisk”, fortæller Ola til Side3.

Poker i Norge har enormt svære kår, men Erlend Wiborg lover at arbejde på en legalisering af poker generelt og en liberalisering af markedet.

“Jeg har næsten ikke spillet poker før. Jeg vil sige, at der findes to typer poker. Den ene er professionelt, som Ola arbejder med, og det er idræt på højt niveau. Det er ekstremt imponerende, at han kan holde koncentrationen over så lang tid. Den anden type poker er den sociale, hvor venner spiller kort og hygger sig en lørdag aften. Det, synes jeg, er fint, og det er vigtigt, at folk kommer til at kunne gøre det lovligt”, forklarer Erlend Wiborg.

Odd_Oddsens udfordring af de norske politikere blev givet på PNN.dk for lidt over en måned siden. Siden da har vi fulgt udfordringen tæt, men hvis du ikke selv er helt opdateret, kan du med fordel læse de tidligere artikler.

Historien om Odd_Oddsen, her i kronologisk rækkefølge:

1. Odd Oddsen udfordrer norske politikere: – Jeg tilbyder Heads Up freeroll om én million kroner!

2. Norsk politiker tager imod Odd Oddsens million-udfordring!

3. Odd_Oddsens millionudfordring begynder på lørdag

4. “Odd_Oddsen” før milliondyst: – Under 2% risiko for nederlag

5. Erlend Wiborg coaches af pokerhajer før milliondyst mod Odd_Oddsen

Du kan læse liveblog og se flere billeder fra matchen hos vores norske kolleger på Side3.no

Sådan så der ud i lokalet, da Ola ‘Odd_Oddsen’ Amundsgård dystede mod Erlend Wiborg. Adskillige store norske pokerspillere var mødt op for at følge første session. Heriblandt Thor Hansen og Andreas ‘Skjervøy’ Torbergsen.

OLA Wiborg - bord

Billeder: ©Side3.no