400 kroners turneringer: Folketinget stadfæster ny pokerlovgivning

Da folketinget tilbage i april måned behandlede ændringsforslag til spillelovgivningen, mødte forslaget hård kritik fra de danske pokerklubber. Ifølge Jens Christian Nielsen, medejer af Poker-Tours og er formand for klubben WestPoker i Ølgod, tog ændringsforslagene nemlig slet ikke højde for de barrierer, der afholdt de lovlige klubber fra at kunne konkurrere med de ulovlige klubber. Ønsker om forhøjet buy-in og ret til at afholde flere turneringer om dagen var slet ikke skrevet ind i ændringsforslaget, og det på trods af, at forslaget havde været sendt i offentlig høring blandt mulige interessenter.

Læs også: Ny pokerlovgivning møder hård kritik fra pokerklubber

Siden kom et folketingsvalg og senere et regeringsskifte i vejen for behandlingen af forslaget, der imidlertid nu er blevet genoptaget, og i onsdags sidste uge stadfæstede Folketinget så endelig en række ændringer til den danske lov om spil. De nye ændringer betyder helt konkret, at pokerklubberne for fremtiden kan:

  • Afholde pokerturneringer med indskud for op til 400 kroner dagligt (før 300 kroner per turnering)
  • Kan afholde op til to pokerturneringer dagligt (før 5 turneringer ugentligt, max én om dagen)
  • Minimumskravet for deltagere til en turnering sænkes fra 10 til 8 personer
  • Mulighed for fire gange om året at søge dispensation til større turneringer (tidligere to gange årligt)

Det er en række positive ændringer, hvis man skal tro Jens Christian Nielsen, der i september overtog formandsposten hos Dansk Pokerforbund fra Jes Bondo ved en ekstraordinær generalforsamling.

“Der er en hel verden til forskel fra forslaget i april måned. Specielt det at buy-in grænsen ikke var hævet i det første forslag, var et kæmpe problem. Hvis ikke man havde hævet buy-in grænsen, ville reglen om to turneringer om dagen ikke have hjulpet klubberne meget. De fleste turneringer har i forvejen et buy-in på 300 kroner, men nu vil det være muligt at lave for eksempel en 300 kroners turnering klokken 19 og en 100 kroners klokken 21, hvor spillere der buster tidligt kan spille med”, siger han.

 

Undgå aflysninger

Udover muligheden for højere buy-in og flere turneringer om dagen, så er det ifølge Jens Christian Nielsen helt afgørende for de mindre klubber, at de nu ikke behøver aflyse deres turneringer, hvis der blot er otte eller ni tilmeldte.

“Reglen om at der minimum skal være 10 spillere i en turnering er et stort problem – især for de mindre og nye klubber. Derfor er nedsættelsen til otte en stor hjælp, selvom vi helst så der slet ingen begrænsning er i antallet. Sammen med ændring af buy-in grænsen var det nogle af de punkter, vi lagde stor vægt på (i vores høringssvar, red.)”, forklarer han.

Selvom ændringerne i høj grad bliver mødt med glæde fra pokerkluberne, så understreger Jens Christian Nielsen dog, at der stadig er plads til markante forbedringer.

“Der er stadig en lang række punkter, som ikke er blevet medtaget i denne justering af lovgivningen. Vi vil gerne helt have fjernet begrænsningerne til antal deltagere i turneringerne – både minimum og maksikum, ligesom der skal åbnes op for late registration, hvis reglen om to turneringer om dagen skal virke efter hensigten. Desuden skal det ændres, så man som klub kan føre regnskab måneds- eller kvartalsvis i stedet for hver hver enkel turnering. Det er nemlig ikke nemt, når de fleste udgifter til at drive en klub er månedsbaserede. Endelig ville vi meget gerne have lov til at kunne føre ranglister over en hel spilsæson, i stedet for de tre måneders-ranglister, vi er tilladt nu. Det er de ting, der står øverst på ønskelisten,men som sådan er vi glade for ændringerne”, lyder det fra Jens Christian Nielsen.

De nye ændringer træder i kraft ved årsskiftet.

 

Du kan læse lovændringerne i sin helhed lige her.