Milliardærens største pokergevinst

Guy Laliberté er en mand med mange kasketter. Cirque de Soleil-grundlægger, filantrop, gøgler, pokerspiller og ifølge Forbes Magazine en af verdens 500 rigeste mænd. $2,6 milliarder – 14,6 milliarder danske kroner – vurderer Forbes Magazine, at Guy Laliberté er god for.

Den formue er nok også den primære grund til, at ingen ligefrem har ondt af Guy Laliberté i forhold til hans enorme underskud på pokerspillet. Guy Laliberté ønsker selv at spille mod verdens bedste spillere, han insisterer ligefrem på det. Det har gjort ham til historiens største hval inden for online poker.

Og skal vi for en god ordens skyld lige slå poker-definitionen på en hval fast:

En hval er en stenrig person, der samtidig er en pokerspiller med store mangler i sit spil – en hval behøver ikke at være en decideret dårlig spiller, men når hvalen spiller mod verdens bedste spillere (‘hajerne’ red.) er det ligegyldigt, om han er en habil spiller – han vil igen og igen og igen blive straffet. Måske ved hvalen udmærket selv, at der er plads til forbedringer, men han er ganske enkelt ligeglad. Han vil spille mod de bedste. Han har råd til at tabe.

Sådan er Guy Laliberté.

Læs også om hånden, der havde en potentiel værdi af 97,5 millioner kroner: Dagens hånd 66: Det største ræs i historien?

Og: TV: Laliberté til PNN.dk: Det gør altid ondt at ryge ud!

Guy Laliberté er efter alle tilgængelige data at dømme den pokerspiller, der har tabt fleste penge på online poker. Men ingen taber alle potter – heller ikke Guy Laliberté.

Hånden:

Vi skal tilbage til den 12. september 2008. Scenen er det gamle Full Tilt Poker. Spillet er No Limit Hold’em $500/$1.000. Spillerne ved bordet er:

trex313 (Hac Dang), OMGClayAiken (Phil Galfond), durrrr (Tom Dwan), patatino (Guy Laliberté), regista8 (anonym spiller).

Det er Hac Dang og Guy Laliberté, der får skabt en pot på hele $619.000 – 3,5 millioner kroner – og man burde tro, at det var to store hænder, der ramlede sammen i en så svulstig pot. Men man tror næsten det er løgn – Guy Laliberté ender med at vinde hånden med par 2!

Se den vanvittige hånd udspille sig lige her