Foldede fire ens i $1.000.000-turnering: Verdenshistoriens bedste eller værste fold?

Dagens hånd er ikke engang et år gammel, men alligevel vover vi den påstand, at den er udødelig. Den vil ganske enkelt aldrig blive glemt. PNN.dk stod – ved et rent lykketræf – bare en halvanden meters penge fra bordet, da den udspillede sig, og i de næste par dage var hånden det helt store samtaleemne. Vi snakker om en enkelt pokerhånd, der dagen efter fik sin egen artikel i New York Times – det er vist ikke sket før. I hvert fald ikke siden Wild Bill Hickok blev myrdet med to par – esser og ottere – i et spil five-card-draw.

Læs PNN.dks historier fra sidelinjen i Las Vegas:

One Drop-spiller folder quads

Smirnov om sit quads-fold: Easy fold!

Quads-folderen kyler Dwan og Negreanu ud med QUADS – buster senere med esserne

Vi må hellere tage den fra toppen, før vi kommer til selve hånden.

Vi er i gang med den turnering, som mange aldrig troede ville blive til noget: The Big One for One Drop – turneringen med et buy-in på $1.000.000. 48 spillere stiller til start – 28 af verdens bedste pokerspillere og 20 stenrige forretningsmænd for hvem en million dollars er intet andet end et greb i lommen.

Så scenen er sat – den dyreste pokerturnering nogensinde. En atmosfære så tæt, så koncentreret. I horisonten lurer en førstepræmie på $18,3 millioner – 108 millioner kroner efter kursen i starten af juli måned 2012.

Og lad os så komme i gang med den hånd – hvad fa…. var det egentlig, der skete, da manden foldede fire ens?

‘Manden’ hedder for det første Mikhael Smirnov – en stenrig russer, der flere gange har bevist, at han er en habil pokerspiller. Mikhael Smirnov havner i en stor pot mod endnu en rigmand – John Morgan fra USA.

Allerede på turn rammer Smirnov fire ens i ottere, men bordet efterlader én mulighed for John Morgan. Hvis John Morgan har 9-10 i spar har han en straight flush, og det er så også den absolut eneste kombination, der kan slå Smirnovs megahandske.

River er et ligegyldigt kort, og Smirnov better tungt ud. Men Morgan går all in, og de to har næsten lige mange chips. Smirnov folder – og han viser sin hånd. Superstjernen Phil Galfond, der sidder ved samme bord, tweeter omgående:

“Jeg har lige overværet den sygeste hånd, jeg nogensinde har set.”

Se hvordan hånden helt præcist udspillede sig lige her

Spørgsmålet er så om Smirnovs fold var ren verdensklasse, og det spørgsmål står fortsat ubesvaret hen. John Morgan har nemlig aldrig afsløret om han rent faktisk sad med 9-10 i spar. Og han virker opsat på at tage den hemmelighed med sig i graven.