Ansky efter Amaya-møde: “Man vil ikke genoverveje VIP-ændringer”

Amaya har for alvor været i pokerverdenens lille, sorte bog, efter det i november kom frem, at PokerStars ville skære i det eksisterende VIP-program, men indtil i sidste uge havde selskabet aldrig forsøgt at forklare, hvorfor de drastiske forringelser for sidens mest rakende spillere var en nødvendighed. Det fik de imidlertid en lejlighed til, da Dani ‘Ansky’ Stern, Isaac Haxton, Daniel Dvoress og Daniel Negreanu i mandags lagde vejen forbi selskabets hovedkvarter i Montreal, i et forsøg på at overtale verdens største pokerside til at genoverveje en række af de nedskæringer, der har fået tusindvis af regulars til at boykotte PokerStars i perioder.

Læs også: PokerStars-spillere i Montreal for at mægle med Amaya

Indtil i går havde der kun været enkelte forlydender om mødets indhold fra Daniel Negreanu, der dels havde et ben i begge lejre i kraft af sin ambassadør-rolle hos PokerStars, men også måtte forlade mødet tidligt. Nu har Dani Stern så lagt en længere redegørelse af mødet op på pokerforummet 2+2, og det er desværre svært nedslående nyheder, som de tre pokerproer, Stern, Haxton og Dvoress, bringer til bordet.

I udtalelses forklares det blandt andet, hvordan det var de tre spilleres håb, at de kunne overbevise PokerStars om at efterkomme de VIP-fordele, de indtil midten af november havde stillet især Super Nova Elite-grinderne for øje. Det lykkedes dog tilsyneladende ikke, men til gengæld lykkedes det – i hvertfald delvist – for PokerStars, at overbevise de skeptiske spillere om, at bevæggrundene for ændringerne var berettigede.

“Fra vores synspunkt, var PokerStars’ formål med mødet, at overbevise os om 1) Der er problemer med det øjeblikkelige poker-økosystem, og at 2) De nye VIP-ændringer vil løse disse problemer. Vi føler nu, at de talte en god og overbevisende sag med henblik på det første punkt. De præsenterede stærke beviser for, at noget måtte gøres, men vi kan ikke uddybe yderligere, uden at overtræde de underskrevne NDA’er (Non Disclosure Agreements, red.). Til gengæld viste de os ingen beviser på, at de seneste ændringer direkte vil få indlydelse på den problematiske pokerøkonomi (…). De præsenterede altså intet belæg for, at det på nogen måde være fordelagtigt for spillerne, at tage flere penge ud af systemet”, lyder det.

Afslutningsvis lyder det i indlægget, at de tre spillerrepræsentanter gjorde alt i deres magt for at præsentere de praktiske og etiske argumenter mod nedskæringerne for især SuperNova- og SuperNova Elite-spillere, men at PokerStars ikke er villige til at genoverveje ændringerne. Til gengæld skriver ‘Ansky’ længere nede i tråden, at møderne kan blive en tilbagevendende ting, og således kan man håbe, at spillerne vil blive taget bedre med på råd før fremtidige omvæltninger på PokerStars.